Wij zijn vanuit Salerno vertrokken naar Agropoli een prachtig stadje met een fijne haven waar we de eerste nacht gratis hebben gelegen. Het was er gezellig. Er werd hier naast de boten gevist en veel mensen gebruikten de kademuur als promenade of om te hardlopen dus er gebeurde wel het een en ander waardoor er een leuke sfeer was. Naast ons lagen verschillende Italiaanse families.

Een familie die met z’n zessen in een klein motorbootje gingen slapen en een hele tent van handdoeken en andere lappen op de boot gingen maken. Onze andere buurman bood ons nog een eigengemaakte heerlijke limoncello als slaapmutsje aan. ’s Morgens vroeg ging het heel hard regenen en om zes uur zaten de buren van de motorboot met z’n allen in de kuip met regenjassen aan. Ze bleven vrolijk en spraken geen woord Engels maar we hebben wel met ze gelachen.

Het was ons wel bevallen in Agropoli dus we bleven nog een nacht en we wilden wat boodschappen doen. Daarom pakten we de fietsen zodat we de omgeving konden verkennen en daarna de boodschappen te doen. Eerst maar naar de oude stad op de berg gefietst en daar vanuit verschillende hoeken een prachtig uitzicht op de zee, de stad en de haven.

We hebben aan boord gegeten en zijn daarna lopend naar de stad gegaan. Je moet dan een beetje schuin de berg op om bij het grote stadsplein te komen. Toen we daar aan kwamen hoorden we ‘live music’ bij een restaurant en we zijn gezellig daar op het terras gaan zitten om koffie te drinken. Je ziet dat dit een kleine stad is, want in feite kent iedereen elkaar, dus er werd heerlijk met elkaar bijgepraat en naar de muziek geluisterd. Veel mensen zongen de liedjes woordelijk mee en genoten van de avond. De sfeer was heel relaxed en we hebben daar een tijdje doorgebracht en zijn daarna weer de heuvel af te lopen om naar de haven te gaan.

In deze haven hebben wij op een ‘transit ligplaats’ gelegen. Dit is een stukje van de kade, direct rechts als je de haven binnenvaart, waar boten de eerste dag gratis mogen liggen en voor de volgende nacht een redelijk prijs moeten betalen. Er is water en elektriciteit en er zijn altijd ormeggio’s om te helpen met afmeren. De ligplaatsen in Italië zijn in Augustus erg duur en wij waren blij met deze goed betaalbare ligplaats in dit gezellige stadje.

 

Passion spreuk:

“Niets wat de moeite loont komt vanzelf.”