Tijdens een gezellig afscheidsborreltje is geopperd dat het toch wel erg leuk zou zijn als wij (Huub en Monique) een paar dagen zouden kunnen meevaren op de Passion. Het is met dit soort plannen vaak zo dat het er uiteindelijk toch niet van komt. De tijd ontbreekt, of het komt niet helemaal handig uit of gewoon weg niet doorpakken. Gelukkig zijn zowel Marjon en Hanjo als wij daar niet zo van. Dus gaan wij op 24 juli op weg naar Motril, alwaar Hanjo en Marjon op ons wachten. Denise en Jim reizen met dezelfde vlucht. Heel handig plan: met onze huurauto volgen zij de reis van Passion gedurende ons verblijf op het land.

De ontvangst aan boord is zoals iedereen dat van Hanjo en Marjon kent allerhartelijkst. De haven van Motril is op zijn zachtst gezegd niet erg pittoresk. Stapels motorbootjes liggen in rekken op de kade. In het weekend worden deze wel gebruikt. Maar dan moeten ze wel eerst door een heftruck te water worden gelaten. Bijzonder.

Hanjo en Marjon willen dan ook graag snel varen. Helaas is er deze dag weinig wind. De zeilen worden wel gehesen, maar zonder motor komen we nauwelijks vooruit. Het is evengoed heerlijk en prachtig op het water. Een mooie dag voor Hanjo om nog maar eens een poging te doen om de felbegeerde tonijn te vangen. Helaas ondanks verzwaring van de lijn geen succes.

Ons turen over de zee wordt wel beloond. We zien een groep van dolfijnen, waar we redelijk dichtbij kunnen komen. Fantastisch gezicht.

Na een paar uur varen komen we aan in de haven van Almerimar. Een mooie gezellige haven. Wij verbazen ons over de uitgebreide procedures die moeten worden doorlopen voor er een ligplaats wordt toegewezen. Hanjo en Marjon zijn dit uiteraard wel gewend en zijn onder dit alles uitermate relaxed. Je kunt aan alles merken dat zij helemaal gewend zijn aan het zuidelijke tempo. Leuk ook om te zien dat zij zich zoveel mogelijk onderdompelen in de Spaanse cultuur.

Na zo’n dag op het water volgt uiteraard een verfrissende duik. De volgende “uitdaging” is: vind de beste tapas in town! In tweede instantie komen we terecht op Tripadvisors nr.1. En dat is terecht. Heerlijke tapas.

De volgende morgen vervolgen we na een geweldig ontbijt onze reis en nu kunnen de zeilen wel worden gehesen. Windkracht 5 aan de wind. Huub laat de kans om de Passion te zeilen uiteraard niet aan zijn neus voorbij gaan. Hij geniet met volle teugen. Hanjo zorgt voor de “juiste” en soms lekker foute muziek. Wat een superdag!

Wij bereiken de haven van Aguadulce, een aantrekkelijk plaatsje met een mooi strand. Aan het einde van de middag arriveren daar complete Spaanse families om de hoognodige verkoeling te zoeken. Op het strand zijn geweldige simpele voorzieningen voor gehandicapten. Indrukwekkend om te zien hoe de verzorgers oude mensen begeleiden in de zee. Dat is nog eens een goed hitteplan. Uiteraard nemen wij ook een heerlijke duik.

 

Helaas zit het er voor ons de volgende ochtend weer op. Het was super om deze dagen op de Passion te beleven. Wij hebben zelf een beetje kunnen ervaren wat een geweldige reis Marjon en Hanjo maken en hoe zij daarvan genieten. Heel veel dank daarvoor.

Wij blijven jullie nauw volgen. Geniet nog van het vervolg van jullie fantastische avontuur.

 

Huub en Monique