Tijdens een tweetal overtochten op zee hebben wij een luchtbed en een grote zwemband buit gemaakt. Opvallend is dat er op het wateroppervlak van de Middellandse Zee hier in Italië veel meer plastic langs drijft dan in Spanje. Daar varen bootjes die het plastic uit het water verwijderen. We hebben er hier slechts 1 kunnen ontdekken. 

 

Het gebeurt natuurlijk wel eens dat attributen door de wind tijdens het varen worden weggeblazen. Dat komt vaak voor op motorboten, zij slepen allerlei dingen mee in hun boot om hun kinderen ermee te laten spelen als ze voor anker liggen. Bij de Megajachten, die we hier ook regelmatig tegenkomen, hebben we dit jaar ook mega opblaasbare springkussens en glijbanen gezien. Na het zwemmen worden ze weer door de bemanning van het jacht in “de kelder” van deze grote boten opgeborgen.

 

In de afgelopen week hebben wij ook een aantal keren voor anker gelegen met het warme weer en hebben wij met veel plezier gebruik gemaakt van onze “gevonden voorwerpen”. Even afkoelen én bruin worden was op deze manier mooi meegenomen.

Passion spreuk:

“Als de zon schijnt hoef je geen mooi weer te spelen.”