Het verrassende Karavos,  industrieel en toch ook gezellig

Nu alles weer in orde was zijn we vroeg vertrokken om naar het zuiden van Evia gevaren en kwamen na 24 mijlen varen in de middag bij het plaatsje Karavos aan. We zagen bij aankomst al dat dit stadje een industriële achtergrond heeft door alle schoorstenen en een grote energiecentrale voor het opwekken van elektriciteit. Er was plaats genoeg en wij kozen ervoor om langszij de kade af te meren omdat er verder alleen wat kleine bootjes lagen die weinig of nooit meer gebruikt worden.

Later kwamen er wat meer boten binnen die op de normale Griekse afmeer methode om de boot met de achterzijde naar de kade en een anker voor afmeerden. Omdat de wind steeds harder ging blazen hebben wij dit ook gedaan want vlakbij de ligplaats zagen wij metalen uitsteeksels uit de kade komen die de zijkant van onze boot zouden kunnen beschadigen.

Aan het einde van de kade is een strandtent met een leuk terras, ligbedden en parasolletjes. Een heerlijke zwemplek waar je even gezellig kunt zitten met uitzicht op de verschillende baaien en bergen in de omgeving. En in de avond hebben we daar zelfs we daar de “Industrial full moon” in de avond vanaf het terras van een taverne gezien. Prachtig om zo een mooie volle maan in het industriële gebied te kunnen vastleggen.

Op de valreep ontdekten wij tijdens een wandeling dat in het eerste straatje naast de terrassen een bedrijf was waar wijnen werden gemaakt. In grote tanks werden de rode en witte wijnen gemaakt en wij gingen op zoek naar de wijn maker maar hij was even weg hoorden we van de overburen. Kort daarop kwam hij terug en vertelde ons dat hij veel mogelijkheden had wijn in een fles van 1,5 liter of een grote vierkante verpakking van 5 liter. Uiteraard mochten we de wijn even proeven en hebben we gekozen voor de witte wijn. Het was een smaakvolle wijn en wij hebben uiteraard wat flessen meegenomen naar de boot.

Ondertussen hield de wind ons ook lekker bezig maar daarover heeft Hanjo een aparte blog geschreven. We waren al deze wind wel zat en we hebben afgesproken om naar Poros te gaan waar Irana en Marco al waren en Petra en Ton ook naar toe zouden gaan. Gezellig om elkaar weer eens te zien en spreken. Vroeg in de ochtend 06:30 vertrokken wij uit Karavos en hebben heerlijk in 11 en een half uur vrijwel de hele afstand van 78 mijl gezeild naar Poros en waren daar om zes uur binnen.

 

“Wanneer een probleem je pad kruist, verander dan je richting maar niet je bestemming.”