Nadat we onze bevoorrading hadden geregeld en ook onze communicatie via Wind (Italiaanse provider) in orde hadden gemaakt waren wij klaar voor een nieuwe bestemming, wel op Elba maar nu in Porto Azzuro. Een mooie, wat kleinere versie van Porto Ferraio met niet alleen een Citadel, gebouwd door Spanjaarden in de 16eeeuw. Maar ook in de 19een 20eeeuw was dit een gevangenis voor de zwaarste criminelen zowel politieke- als maffia. De originele naam van het fort Longone is altijd geassocieerd met criminelen in Italië en wordt nog steeds gebruikt als gevangenis. We zijn naar boven gelopen en zagen het gebouw liggen, ik maakte een foto van het gebouw en Hanjo was aan het filmen en wij werden door de bewakers gesommeerd om daarmee te stoppen.

Toen zagen we ook dat gevangenen in de tuin rondom het fort aan het werk waren waar bewakers bij waren. We liepen via een steile, enigszins gammele stenen trap weer naar beneden gingen kwamen we bij de haven aan waar we ook de boten van de Penitentiaire inrichting zagen liggen met personeel erbij die uit kunnen varen om eventueel ontsnapte gevangen weer op te pakken.

Van bovenaf hadden we ook heel mooi uitzicht over de baai waarin onze boot lag en aan de andere kant de zee met het vaste land van Italië. Het stadje zelf heeft wat leuke winkelstraatjes en ook een paar mooie doorkijkjes en uiteraard de straten waar de was wordt opgehangen aan lijnen met katrolletjes waardoor de was makkelijk kan worden opgehangen en afgehaald als het droog is.

Er werd op het grote plein aan de haven een podium opgebouwd voor een aantal bekende Italiaanse artiesten die hier vanavond gaan optreden. Leuk om later even te gaan kijken op het plein. Helaas is het niet zover gekomen, want na het eten ontdekten we dat we in de baai verschoven waren. Dus opnieuw anker gelegd en toch maar niet van boord te gaan, omdat je in het donker niet gemakkelijk kan zien of een anker goede grip heeft of niet. Uiteindelijk was het prima gegaan en gingen we vroeg in de ochtend anker op om naar Cecina, een plaatsje op het vaste land van Italië te gaan. Deze haven is nog betaalbaar en vanuit Cecina is er een prima verbinding om per trein naar Pisa te gaan.

 

Passion spreuk:

“Ieder mens heeft een bestemming en het toeval helpt mee om die te bereiken.”