Ons plan was om naar het eiland Giglio te gaan. Toen we daar aankwamen zijn we eerst in de haven gaan kijken, maar dit is een haven waar weinig passanten plekken zijn en de moorings worden gebruikt door de plaatselijke bewoners. Daarna hebben we een kleine baai bezocht, maar daar was het zo druk dat we niet eens het anker hebben uitgegooid en in de grotere baai daar waren ook veel boten voor anker. We probeerden nog even te ankeren, maar zagen dat er te weinig ruimte was als de wind zou gaan draaien dus we besloten het schiereiland op het vaste land met het stadje Porto Ercole als bestemming te kiezen.

We kwamen binnen in een rustige en beschutte baai, met een aantal huizen, kleine strandjes en een hotel en gingen daar voor anker. We wisten dat de Oranjes hier in de buurt een vakantiehuis hadden gehad, maar hadden geen idee waar dat huis gesitueerd was. We hebben het opgezocht en ontdekten dat Prins Bernhard de villa met de naam Elefante Felice in 1959 liet bouwen. Nadat hij in 2004 was overleden werd het huis te koop gezet. In 2011 heeft de huidige eigenaar het huis laten slopen en er een nieuw huis laten bouwen. En wat bleek, wij lagen voor anker naast de plek waar ooit de Elefante Felice heeft gestaan! Het is een prachtig huis geworden, vooral ’s avonds heel sfeervol door de mooie verlichting.

De volgende dag zijn we overdag naar een baai gevaren en hebben daar lekker in de wind gelegen en zijn even met het bijbootje naar de haven en vandaar naar de dichtstbijzijnde winkel gelopen. ’s Avonds toch weer teruggekomen in de beschutte baai.

Passion spreuk:

“Rijkdom is als zeewater, hoe meer men ervan drinkt hoe dorstiger men wordt”.