Het werd weer tijd om een leuke oude stad als bestemming te kiezen. Siracusa voldoet daar uitstekend aan. Een prachtige ommuurde oude stad met genoeg bezienswaardigheden en aangezien we hier 5 dagen gratis mogen liggen aan de kade van de boulevard ofwel stadskade, kunnen we de stad uitgebreid bekijken. Tegenover onze ligplaats zijn een aantal restaurants met terrassen die open zijn van de vroege ochtend tot laat in de nacht. Na vijf nachten zijn we eraan gewend.

Het ziet er prachtig uit met de oude statige gebouwen en in de straatjes zijn restaurants, terrassen, winkels en ook een aantal arteliers waar de artiesten en ontwerpers zelf hun werk verkopen. Dat varieert van schilderijen, keramiek, leer, tot woonaccessoires, sierraden en kleding.

Een bezoek aan het kasteel in de oude stad was leuk alleen we waren daar ’s middags en dan is het kasteel niet open, maar het staat op een strategisch punt van waaruit je mooie vergezichten kunt zien.

Aan het eind van de boulevard is een leuk park en een aquarium. In het park staan grillig gevormde bomen, die je ook in een mangrove tegen komt.

Daarnaast is het stadsstrandje met een strandtent gebouwd op palen voorzien van vlonders boven de zee. We zijn daar een aantal keren gaan zwemmen aan het eind van de middag anders is het veel te heet om daar te liggen. Het strandje is heel klein maar er is ook een stuk kade dat door de badgasten gebruikt wordt. Even afkoelen en dan nog opdrogen in het zonnetje en dat alles vlakbij onze ligplaats.

 

Passion spreuk:

“Vriendelijkheid is moeilijk weg te geven. Ze wordt bijna altijd teruggegeven.”