Het eiland Poros heeft het gelijknamige stadje en ook een aantal prachtige baaien. We waren voor anker gegaan in Russian Bay. Een baai met een historische achtergrond. In 1834 hadden de Russen in deze baai pakhuizen gebouwd om de Russische schepen, die de Griekse marine hielpen in de oorlog tegen Turkije, te kunnen bevoorraden. Van deze pakhuizen zijn een aantal muren blijven staan en deze zorgen voor een bijzondere sfeer in de baai.

Badgasten konden de fraaie façades van dit gebouw bewonderen en lekker van het strand en het heldere water in deze baai genieten. Vanaf de boot was het uitzicht heel bijzonder badgasten die in het decor van een historisch gebouw op hun ligbedden en onder de parasols een dagje kunnen genieten. Uiteraard hadden wij ook gezwommen maar dan bij onze boten en waren we later met de dinghy bij de strandtent iets gaan drinken.

Deze strandtent werd gerund door een grote familie die niet alleen voor ontbijt en lunch, maar ook voor een avondmaaltijd zorgden. En een dj was er in het weekend de hele dag aanwezig om het geheel muzikaal te ondersteunen.  Door de week kwam hij alleen overdag, maar in het weekend ging de muziek langer door. Er werden door deze ondernemende familie ook festivals, sportieve activiteiten en concerten georganiseerd. En dat alles in het fraaie decor waardoor sowieso al een bijzondere sfeer in de baai aanwezig was. Met de kinderen waren we ook naar deze baai gegaan om te zwemmen en van de sfeer te genieten.

Vlak voor de kust van de baai lag een klein eiland met een kapel, waar getrouwd kon worden. Deze trouwlocatie was heel pittoresk en werd ook daarom zeer regelmatig door de Grieken geboekt. De catering hiervan was in handen van dezelfde familie.

 

 

Passion spreuk:

 

“Bestaan is een feit, leven is een kunst.”