Op het schiereiland Methana waren we in het vissersdorp Vathy, een kleine knusse haven met ongeveer 150 inwoners. Deze haven was in vroegere tijden belangrijk omdat hij 500 meter vanaf de Acropolis van de oude stad Methana ligt.

Vanuit de haven hadden we prachtig uitzicht op de vulkaan, die voor het laatst in 1700 actief is geweest. Het is mogelijk om deze vulkaan te beklimmen. Hanjo heeft dit gedaan samen met Marco en Irana van de Allegra. Het was een klim van 11 kilometer naar boven en beneden. Het uitzicht boven was prachtig, een beloning voor het klimmen naar boven met 39 graden, toch wel een hoge temperatuur.

We hadden een mooie ligplaats aan de kade bij de Tavernes. Vanuit de boot keken we op de terrasjes waar eigenlijk de hele dag wel gasten waren. Ze kwamen voor het ontbijt en voor de lunch of het diner. In de ochtend bracht de bakker brood, fetakaas, melk en yoghurt en enkele dagen van de week arriveerde er ook een groenten- en fruit leverancier. We moesten wel goed opletten wanneer de bussen het terrein op reden, anders waren ze alweer op weg naar de volgende klanten.

We hebben een gezellige tijd gehad in deze kleine, veilige haven met een goede protectie tegen weer en wind. Ondanks de 24 tot 30 knopen wind had ons anker het in de zandbodem prima gehouden.

De vis die we hebben gegeten bij een van de Tavernes was elke dag vers. Dit is de aanlegpier voor de visser die bij het restaurantje met de gele stoelen zijn dagelijkse vangst komt afleveren.

 

 

Passion spreuk:

 

“Het is leuk om iets niet te kunnen, want dan kan je iets nieuws leren.”