Er was rustig weer verwacht dus vertrokken we naar het stadje Barbate, dat vaak als uitgangspunt voor het passeren van de Strait van Gibraltar wordt gekozen. Dit gebied staat bekend vanwege de tonijnvisserij, dus onderweg moesten we de plekken in de zee met de tonijnnetten mijden. Hanjo had ook zijn hengel met tonijnaas uitstaan met de hoop nu ook zelf een tonijn aan de haak te slaan. Hij was even naar beneden en ik stond bij het roer en hoorde opeens de molen van de hengel heel snel aflopen en zag dat de hengelpunt flink gebogen was, dus dat was wel een duidelijk teken van een forse vis aan de haak. Dus Hanjo geroepen en we hebben de boot in de wind gelegd en zijn voorzichtig achteruit in de buurt van de plek waar de lijn uit het water kwam gevaren. En ja hoor er kwam iets aan de oppervlakte van het water wat er fors uitzag dus wij iets sneller achteruitvaren en toen was de buit helemaal goed zichtbaar.

Het was een zwarte krat in plaats van een lekkere tonijn. Licht teleurgesteld hebben we de krat van het haakje verwijderd. Toen ik de krat wilde aanpakken had Hanjo hem uit zijn handen laten vallen en verdween hij weer in zee. Geen tonijn maar wel een hoop lol over zo’n bijzondere vangst.

 

In Barbate bleek een groot festival te zijn waarvoor duizenden jongeren naar het plaatsje waren gekomen dus het was er druk met kamperende en feestende mensen. ’s Avonds hebben wij ons heerlijk laten verwennen in El Campero, het beste Sushi/Tapas restaurant dat Barbate rijk is. Vooral het gerecht Sortido de Crudo was een ware smaaksensatie van Sashimi, tonijn heel kort op de grill en tonijn als tartaar salade klaar gemaakt. Dit restaurant wordt bezocht door mensen uit de wijde omgeving en is beslist een Michelin ster waardig.