Castelsardo een fijne haven en een prachtige oude stad

Nadat Claudia en Arno bij Stintino van boord zijn gegaan hebben wij koers gezet naar Castelsardo. Een prachtige oude stad die we al uitgebreid hebben gezien toen we een aantal jaren geleden met de auto Sardinië hebben verkend. De oude stad met de muren er omheen is een werkelijk een plaatje als je komt aanvaren. We kregen een prima plek in de Marina en hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze was van veertien dagen weer even te doen. Prima wasmachines en drogers voor betaalbare prijzen. Binnen een half uur was het programma klaar en wij hebben het door de zon laten drogen. We hadden gezellige buren aan beide zijden, dus we hebben met elkaar leuke locaties en ervaringen gedeeld. De verwachting voor de volgende dag was dat de wind gunstig zou zijn om naar Corsica te varen dus dat wilden we wel proberen.

 

 

Ook de Franse sfeer wilden wij mee maken

De volgende dag hebben we nog even boodschappen gedaan in de supermarkt die ook op de haven aanwezig was en zijn we vertrokken richting het Noorden van Sardinië. De wind zou nog draaien dus we zijn eerst langs de kust gevaren en daarna draaide de wind zodat we bijna halve wind naar Bonifacio konden varen. Het was een heerlijk rak en we liepen in 6 uur en een kwartier binnen bij de haven van Bonifacio, we waren nu in Frankrijk!

Wat een prachtige rotsformaties en ook het oude stadje brengt direct een Franse sfeer op je over. Het heeft iets weg van Honfleur aan de Seine. Vandaag hebben we de steile trappen naar de oude stad beklommen. Wat een adembenemend uitzicht heb je daar bovenop de rotsen. En ook de straatjes en de huizen hebben allemaal een mooie bijna serene sfeer. Je blijft er fotograferen. Soms moet je wel een tijdje wachten want dan komen er weer hordes toeristen van de cruise schepen die voor de ingang van de haven voor anker liggen langs. Maar zodra ze voorbij zijn is de rust weer terug in de oude straten.

De haven is heel gezellig er liggen veel zeilboten waarvan een groot deel ook charterboten zijn soms met en vaak ook zonder professionele stuurman. Vooral als het een beetje gaat waaien hebben de meeste stuurlui het schip volledig niet onder controle. Gelukkig zijn er dan weer professionals of ervaren zeilers die ze een handje helpen om schade te voorkomen. Ook wel een beetje eigenbelang vooral als het om de plaats naast je eigen boot gaat. Vanmiddag zijn er meer dan 30 boten binnengekomen nadat zij hadden meegedaan aan een zeilwedstrijd. Het zijn allemaal charterboten en je merkt dat de mensen niet heel veel ervaring op de boot hebben en dan veel te snel of veel te langzaam de ruimte tussen de steigers invaren en we hebben al veel schades zien gebeuren. Gelukkig komt er nu niemand meer naast ons dus kon ik mijn blog even afmaken.

 

Passion spreuk:

“Het leven is net als zeilen. Ook met tegenwind kan je vooruitgaan.”