Ik schrijf deze blog vanaf het strand bij ons hotel in Stintino. Arno en ik hebben hier net ingecheckt nadat we vier heerlijke dagen te gast waren op de Passion. Gisteren lagen we in de baai tegenover deze prachtige plek. We hadden net Isola Dell’Asinara met Hanjo en Marjon bezocht. Tegenwoordig is dit eiland een nationaal park maar tot 1997 was het de verblijfplaats van de zwaarste criminelen van Italië. Er lopen wilde ezels rond en er is ook een Schildpaddenopvang.

Maar laat ik bij het begin beginnen. Want we zijn bijna vijf dagen bij Hanjo en Marjon aan boord geweest. Een unieke en prachtige ervaring. Want wie krijgt de kans om Sardinië vanaf een zeiljacht te beleven? We ontmoetten Hanjo en Marjon in de oude haven van Alghero en zijn van daaruit naar de baai van Porto Conte gevaren. Een idyllische plek waar we heerlijk gezwommen hebben in het turquoise water. Onderweg zijn we langs de grotten van Neptunes gevaren en Hanjo manoeuvreerde de boot super behendig tussen twee rotsen door.

Na Porto Conte gingen we naar Stintino. Een zes uur durende tocht die ik helaas niet zeeziek-vrij beleefde. Om de misselijkheid weg te laten gaan gaf Hanjo mij het stuur, maar ik weet zeker dat de automaat aan stond!

Het werden twee redelijk bewolkte dagen in Stintino. Gelukkig was het weer minder slecht dan voorspeld was. Het weer op Sardinië kan zo omslaan, maar als de zon schijnt dan is het binnen no-time enorm warm! Stintino staat meer dan 100 jaar bekend om zijn tonijnvangst. Dat proef je goed als je door dit lieflijke plaatsje loopt. En je kan er alles over leren in het Museo della Tonnara.

Wat mij opvalt aan Sardinië is dat de mensen heel aardig en behulpzaam zijn. En het is er nu, begin juni, heerlijk rustig. Stintino schijnt in juli en augustus overspoeld te worden met toeristen. Zij komen voornamelijk voor het prachtige strand en de zee van Spiaggia della Pelosa. Voor nu is het er heerlijk rustig.

Lieve Marjon en Hanjo bedankt voor de geweldige dagen. Maak er weer een prachtige reis van de komende maanden. Heel veel plezier met het vervolg van jullie Middellandse Zee avontuur.

 

Passion spreuk:

“Zelfs op reis wegen 100 bezienswaardigheden niet op tegen 1 werkelijke ontmoeting.”