Vanuit Bosa zijn we onder zeil naar de Cala Bollo gevaren, een prachtige baai waar verschillende kleine grotten zijn die je niet kunt bezoeken. Aan de andere kant van de rots bij Capo Caggia is de beroemde Neptunus grot waar toeristen zich dagelijks verwonderen over het mooie meer en de druipsteenformaties.

Er zijn boottochten vanuit Alghero, die de toeristen hier brengen en weer ophalen, uiteraard kan je ook met de auto erheen rijden en de rots bezoeken. Wij zijn er met onze boot langs gevaren en daarna om de kaap naar de mooie baai waar we hebben overnacht. Wij als enige boot in de baai.

We hadden een mooring genomen omdat er veel zeegras in de baai aanwezig was en we het niet wilden riskeren om van anker te gaan.  Bovenaan de baai was een parkeerplaats waar bezoekers hun auto’s parkeren en nadat iedereen was vertrokken zagen wij dat één camper was achtergebleven die aan de overkant van de baai bleef overnachten.

Achter onze boot zagen we eenzelfde mooie toren als aan het begin van de baai staat. Dit zijn 2 van de 80 wachttorens, Saracenentorens die in de onrustige periode in de 16eeeuw in opdracht van koning Filips II langs de kust van Sardinië werden gebouwd. Destijds maakten de bewoners van de kuststreek van Sardinië angstige tijden mee omdat Arabische piraten (de Saracenen) deze streek wilden veroveren. Alle torens zijn op zicht afstand van elkaar gebouwd.

Dieper de baai in kwamen we de volgende dag in Porto Conte met een mooi natuurgebied, een haven en verschillende strandtenten in een zeer beschutte baai waar we twee dagen relaxed hebben doorgebracht. Een uitstekende ankerplek waar je met alle windrichtingen goed kunt liggen.

De volgende dag zijn we teruggevaren naar Alghero om Claudia en Arno te ontmoeten. We hebben ’s avonds lekker gegeten bij een restaurantje ‘IL Carcere,’ vlakbij de gevangenis, waar het eten smakelijk en betaalbaar is. De volgende dag zijn we met hun naar dezelfde mooie baai gevaren om ze ook de sfeer en rust in de baai te laten ervaren.

 

Passion spreuk: “Als je goed kijkt, kan je elke dag iets moois zien.”