Kyparissia – Peloponnesos

Zeilend hebben wij het stadje Kyparissia bereikt. We kwamen binnen in een grote havenkom aan de rand van het stadje.  Aan de stadkant waren een tweetal taverna’s en in de ene hoek een klein strandje en daar tegenover lag de kade waaraan wij nu weer eens een keer langszij hebben afgemeerd. Er lagen daar nog een stuk of vier boten waaronder een met een Duits echtpaar. Zij vertelden ons dat het zo op het eerste gezicht een gewone haven leek, maar het blijkt dat er een stuk of zes zeeschildpadden in de havenkom “wonen”.

Aangezien het prachtige beesten zijn zaten wij al snel het wateroppervlak te scannen of er een schildpad te zien was. En ja hoor, we zagen twee kleine kopjes vrijwel tegelijk uit het water komen even naar ons kijken en dan snel weer onder. Ondertussen zagen wij er nog meer aan de andere kant van de haven. We hebben ons best gedaan om ze te fotograferen en te filmen, maar dat valt niet mee. Het filmen levert nog de mooiste (bewegende) plaatjes op. Op de foto willen ze blijkbaar liever niet 😉

Aan de kade waar we liggen is geen elektriciteit, maar er is wel een waterslang die gratis gebruikt kan worden. Rond 14:00 uur is het water kokendheet waardoor het heel geschikt is om de was te doen. Daarvan hebben we volop gebruik gemaakt zodat ook dat weer in orde was.

Kyparissia is echt een provinciestadje waar je goed inkopen kunt doen. Er is een heus filiaal van de Lidl en ook de AB ongeveer 2 kilometer van de haven. De weg erheen is vrij druk dus uitkijken geboden. De straatjes vanuit de haven lopen omhoog dus goed voor training van de beenspieren. Er is bij de haven een taverna met groene luifels waar je heerlijk en betaalbaar een variatie aan Griekse gerechten kunt eten. ’s Avonds wordt het wat drukker op de kade dan komen er vissers en verschillende inwoners spreken met elkaar af om te wandelen of gewoon gezellig een praatje te maken. In deze haven werd geen havengeld gerekend voor onze overnachting.

Passion spreuk:

“De beste manier om je tegen de negativiteit van anderen te beschermen, is je te omringen met een schild van positiviteit.”