Ischia

En uiteraard waren we de volgende ochtend toch weer vroeg wakker. Na de ochtendduik en ontbijt gingen we anker op naar het volgende eiland. De bestemming was het eiland Ischia dat ook in de grote baai van Napels ligt. Er was weinig wind dus werd er dit traject gevaren op de motor. We merken dat de Italianen ook vakantie hebben want het is gezellig druk op zee. Toen we bij het eiland aan kwamen zagen we de baai al redelijk vol met kleine en grote boten. We hebben een ankerplekje gevonden en zijn gezien de hoge temperaturen heerlijk een aantal keren het water ingedoken.

Ons uitzicht was prachtig. We keken vanuit de kuip van de boot op Castello Aragonese, een prachtig Italiaans middeleeuws kasteel op een rots grenzend aan het eiland Ischia. Dit is één van de Flegreïsche Eilanden, aan het noordelijk uiteinde van de Golf van Napels. Er worden ook rondleidingen op het kasteel gegeven, maar daarvoor vonden wij het te warm die dag dus we hebben het kasteel van een afstand uitgebreid bekeken. ’s Avonds was het kasteel subtiel verlicht, daardoor kreeg je toch weer een andere beleving van deze eeuwenoude, prachtig onderhouden burcht.

Tegenover de burcht ligt het stadje, we zijn daar niet geweest omdat we aan boord zijn blijven eten. Het ziet er wel mooi uit zeker ook vanaf het water.