Nadat we in het kanaal van Korinthe hadden gevaren gingen we direct naar onze volgende bestemming. Dat was de vissersplaats Kiato met een redelijk volle vissershaven waar ook nog wat “passantenplekken” beschikbaar waren. Wij meerden af aan de kade achter een grote vissersboot. Er heerste een serene rust, wat vissers lagen te slapen en verder waren er geen andere mensen bij hun boot aanwezig.

Schuin aan de overkant was een strandje waar gezwommen werd, dus wij zijn gewoon naast de boot in het water gesprongen en gaan zwemmen om een beetje af te koelen. Na een tijdje te hebben gezwommen waren we weer opgefrist en klaar om boodschappen te doen. Ongeveer 2 kilometer van de haven was een grote Lidl supermarkt waar we inkopen konden doen om onze voorraad weer aan te vullen. We hadden hiervoor onze fietsen weer opgetuigd, zodat we de boodschappen in de tassen kwijt konden.

Tegenover onze plek aan de kade stond een prachtige Byzantijnse kerk met veel rode tinten in stenen en daken, die we hier in deze streek veel tegenkomen. Omdat het weer een Griekse feestdag was werden er meerdere diensten op een dag gehouden waarvan de eerste al om 06:30 uur begon. Wij werden gewekt door de klokken en het gezang van de kerkgangers. Uiteraard even wat foto’s maken, ook bij de vissersboot voor ons waar met de hele bemanning gewerkt werd aan de netten.

Passion spreuk:

 “Start de ochtend altijd met een glimlach naar jezelf in de spiegel.”