Kiparissia haven met schildpadden en barbecueën op de kade

 

We waren al vaker bij Kiparissia geweest en nu weer een keer terug. De haven is vrij groot en er wordt langszij en op anker achterwaarts aan de kade afgemeerd. Door de boot langszij neer te leggen is de kade snel gevuld. Daarom hebben wij gewoon afgemeerd met de spiegel naar de kade en een anker vanuit de punt van de boot.

 

Gedurende de dag kwamen er meerdere boten binnen en tegen de avond was de kade aardig vol met zeilboten. Er waren minder motorboten dan zeilboten in deze haven waar ook de vissers hun eigen plekken hebben op een andere steiger.

Ook bij deze haven hoort een taverne waar je heerlijk kunt eten, dat hebben we uiteraard gedaan.

 

Naast de taverne staat een hotel.  Het hotel heeft een zwembad, als je een consumptie gebruikt kon je daar heerlijk komen zwemmen. We zijn er twee keer geweest en het is heel relaxed om daar een middag door te brengen.

In de haven is zwemmen niet aan te raden omdat daar veel vaarbewegingen zijn en de schildpadden daar ook met een hele familie aanwezig zijn. Tevens lozen de boten die daar aanleggen uiteraard ook het water van de wc, de douche en de keuken. Niet echt lekker om daar te zwemmen. Een alternatief daarvoor is het kleine strandje aan de overkant van de haveningang.

 

Ook Petra en Ton met de Hedda3 lagen hier en dat was een mooie reden om de tweede avond samen met Marco en Irana van de Allegra een lekkere BBQ op de kade naast de boten te organiseren.

De volgende dag toch maar weer verder om te voorkomen dat we blijven plakken op deze locatie met het zwembad, de drankjes en de BBQ