Katakolon haven voor verschillende bestemmingen

 

Deze haven is de plek waar de cruise schepen voor hun gasten een bezoek aan Olympia regelen en waar de pleziervaart vaak komt om over te steken naar Zakyntos.

Dat laatste waren wij van plan omdat we vanuit de Peleponnesos naar de Ionische zee terug wilden varen. Wij kozen voor een oversteek naar Zakyntos stad om daar ook eens rond te kijken. Het was een druk bezochte stad dus dat overviel ons een beetje omdat we eigenlijk al een tijdje van de echte Griekse sfeer die je op de Peleponnesos vindt hebben genoten.

 

 

Mastenbos op Zakyntos

Op verschillende plaatsen zoals Zakyntos stad worden de boten door mannen in blauwe poloshirts aangeroepen en zij wijzen dan ook de ligplaats aan waar je de boot moet afmeren. Dit is geen personeel van de haven maar het zijn freelancers die eigenlijk niets doen alleen de plaats aanwijzen en proberen een landvast aanpakken. Werp je je landvast toe dan accepteer je officieel hun dienstverlening en kunnen zij daarvoor € 45,- of € 50,- euro vragen terwijl als je het zelf doet er bij het havenkantoor € 8,- gerekend wordt.

Wij hebben het uiteraard zelf geregeld en een leuke plek gevonden bij een steiger waarop ooit een Facade was gebouwd. Geen archeologische, maar waarschijnlijk in de afgelopen eeuw daar neergezet. Al met al een bijzondere plek om een nacht in  Zakyntos stad te beleven.

 

De boten lagen strak aan de kade, maar doordat er hele grote boten tussen hele kleine exemplaren waren afgemeerd ontstond een “Mastenbos op Zakyntos.” Vroeg in de ochtend was de beste tijd om hiervan een paar foto’s te maken.

De volgende dag zijn we naar Agios Nicolaios op Zakynthos gevaren. Daar waren we al eerder geweest. Een leuke haven waar ook 1 x per dag een ferry komt. Dan wordt het ineens erg druk op het haventerrein en ik verheugde mij op het oude boertje met zijn antieke wagentje er vast weer zou zijn en dat was ook zo. Natuurlijk hebben we weer honing en eigen gemaakte wijn bij hem gekocht.