Nadat Hans en Gea waren vertrokken zijn wij van Agistri naar Korfos gevaren. We konden de afstand van 12 mijl uitstekend zeilen. Van de vorige keer in Korfos wisten we dat er op zondag altijd flottieljes in de baai van Korfos verblijven, dus zochten wij een plek aan de gemeente steiger en dat was prima. Er was ook water en elektriciteit op deze steiger aanwezig. De meeste flottielje boten van BQ Yachting (mooiweerzeilen.nl) waren afgemeerd aan de kade bij de tavernes, maar omdat het daar nogal druk was kwamen er ook aan de steiger van de gemeente een aantal boten afmeren. Het werd dus erg gezellig met alle Nederlandse “Mooiweerzeilers” aan het kleine steigertje. De boten werden voornamelijk bemand door gezinnen en groepen vrienden die met elkaar een week in de Saronische golf gingen varen.

Het was wel grappig wij waren 35 jaar geleden ook voor het eerst met een flottielje in hetzelfde gebied en hadden toen best wel wat moeite om komend vanuit een 16m2 met een zeiljacht te varen. En nu konden wij de zeilers wat leuke tips geven voor hun zeiltrip en wat advies en hulp bieden bij navigatie en het afmeren. Wat ons opviel was de pro-actieve en zorgzame houding van de jonge flottielje leiding, die uitstekend werk deden om de groep te helpen met allerlei voorkomende beginners uitdagingen.

Uiteraard waren de 2 havenmeesters van deze steiger ook belangrijk om het gebruik van water en stroom en het aan- en afmeren te regelen. Al met al een mooi team daar op de gemeente steiger.

Vanuit Athene waren ze naar Korfos gekomen, omdat de baai van deze plaats erg goed beschut ligt en er genoeg ruimte is om te ankeren en af te meren. Dat was wel belangrijk want de Meltemi zorgde weer voor veel wind in het gebied. Omdat de wind vrij krachtig was met 25+ knopen bleven ze een dag extra liggen. De temperatuur liep ook aardig op tot 34 graden dus iedereen, klein en groot, nam regelmatig een duik in de zee. Het water is hier heerlijk van temperatuur en glashelder, een genot om in te zwemmen. Wij bleven nog een dag extra liggen omdat het inmiddels dinsdag was en wij door het kanaal van Korinthe wilden. Maar dinsdag was de dag waarop er wekelijks onderhoudswerkzaamheden aan het kanaal werden gedaan. Dus nog een dag langer in Korfos gebleven en wat “onderhoudswerkzaamheden” aan de boot verricht.

“Het geheim van geduld is, iets anders doen terwijl je aan het wachten bent.”