Na een ruime week in Aegina te hebben gelegen gingen we anker op naar Korfos. Omdat Hanjo een tandartsbehandeling in Athene nodig had was Aegina voor ons een prima plek om te verblijven. De Flying Delphin was de snelle veerboot waar hij mee naar en van Athene ging. Gelukkig was de Griekse tandarts een prima keuze en was onze nieuwe bestemming Korfos een plaatsje in een grote baai waar boten kunnen ankeren en aan de kade bij de tavernes kunnen liggen. 

In het plaatsje waren een aantal winkels waaronder een supermarkt, twee bakkers, een drogisterij en een watersport winkel. Daarnaast zagen wij er mooie luxe huizen zelfs met zwembad, maar ook een aantal die wel bijzonder maar helaas ook onbewoonbaar zijn.

Wij lagen aan de kade bij Papa George’s Taverne en mochten hier gebruik maken van water, elektriciteit en douche met als voorwaarde dat we wel een maaltijd bij ze gebruikten. Dat hadden we uiteraard gedaan en het eten was prima. Er was die avond ook nog wat entertainment rondom de tafels.

Een grote populatie aan katten in de buurt van het restaurant kwam regelmatig even langs de tafels om te zoeken of er nog iets te eten viel. Ze waren goed getraind want ze sprongen op de stoel naast ons en trokken zo de staart van een vis van Hanjo’s bord om deze lekker met elkaar te verorberen. En uiteraard waren er gasten die af en toe wat restjes van hun maaltijd voor de katjes op de grond lieten vallen. Een komisch gezicht hoe de kleintjes gezamenlijk al zo goed voor zichzelf kunnen zorgen.

In de baai was het ook heerlijk om te zwemmen en dat deden we ook omdat de temperatuur hier rond de 35 graden was. Bij het invaren van de baai had Hanjo een zeehond gezien en later werd er door een jongen bij de haven een schildpad gespot. We bleven maar regelmatig even kijken of we nog meer grote bewoners van de baai konden spotten. Maar dat was helaas niet gelukt. wel een mooie zonsondergang ook prima!

Passion spreuk:

“Zet jezelf eens op je prioriteitenlijstje.”