Vathi – Meganissi

Tijd om Preveza te verlaten en weer een nieuwe bestemming te kiezen en dit werd Vathi op het eiland Meganissi. Om er te komen moesten we door een het Lefkas kanaal varen waar we op tijd voor de brug wilden zijn. Aan het begin van het kanaal staat een ford en daarna komt direct de brug.

Deze brug gaat elk half uur open, maar dit is geen vaste brug die open gaat maar een varende brug die voor opening even weg vaart Dit hadden we nog niet gezien.

 

Opnieuw een gezellige baai waar je in de oude haven gratis kunt liggen aan de kade bij het park, zelfs water en elektriciteit is daar kosteloos verkrijgbaar. Het is bij het aanmeren wel opletten dat de boot niet te dicht met de achterkant bij de wal ligt. Er liggen bij de kade wat rotsen waar het roer vrij van moet blijven. Aan de andere kant van het stadje ligt een mooie beschutte baai waar we naar toe gelopen zijn. Er lagen daar ongeveer 15 boten voor anker en dan was de baai ook redelijk vol. Er is een kleine taverne waar we met z’n zessen Ninne en Asger, Irana, Marco en wij een tijdje hebben doorgebracht.

’s Avonds hebben we met elkaar bij ons aan boord gebarbecued op onze nieuwe Magma barbecue. Heel handig te monteren aan de achterkant van de zeerailing

Nidri – Lefkas

De volgende dag troffen we elkaar weer in de prachtige baai van Nidri op Lefkas waar we heel beschut en met veel ruimte om ons heen konden liggen. Bij het invaren van de baai was een kade aan stuurboord kant waar verschillende winkels en taverna’s gevestigd zijn. Even verderop ligt een zeilboot die al een tijd geleden is gezonken, alleen de bovenste zaling en de mast steken nog boven het water uit. Daarnaast is een werf met daarbij een watersport winkel met een uitgebreid assortiment en ook tweedehands artikelen. Uiteraard hadden de mannen in de namiddag nog even een bezoek aan de watersport winkel gebracht. Die avond hebben we aan boord van de Soon Come weer met elkaar gegeten. Het was opnieuw erg gezellig en tevens een afscheidsdiner omdat zij teruggingen naar Preveza vanwege een gast die bij hen aan boord verwacht werd.