We konden de zeilen weer hijsen om nog verder langs de Noordkust van Corsica te gaan. Er stond een prima wind, de zee was zo hier en daar nog wel wat knobbelig als gevolg van de Mistral, maar de boot liep lekker dus we gingen prima! Onderweg kwamen we een Italiaanse zeilboot tegen, die in dezelfde richting aan het varen was. We moesten opkruisen omdat de wind op verschillende plekken draaide.

Maar we liepen goede snelheid en kwamen elkaar steeds tegen nadat we weer overstag waren geweest. Uiteindelijk hebben wij tot de laatste kaap gezeild en zijn zij al een baai eerder afgehaakt. Achter ons zeilde een Nederlandse boot met Marco en Lize aan boord. Wij hadden hen in de haven van Saint Florent ontmoet. Zij waren ook van plan om naar dezelfde bestemming te varen.  

Het was een heerlijke dag zeilen geweest en we hebben genoten van de mooie kust van Corsica, waar we hier ook weer de lichtgroene stenen terugzagen. Deze hadden we voor het laatst gezien bij Bosa op Sardinië. Dus in een heel ander gebied. Er was een goede ankerbaai naast de haven van Macinaggio en daar zijn we gaan liggen, ook de buren van onze vorige haven liepen daar in de baai binnen. ’s Avonds hebben we nog gezellig een borrel met elkaar gedronken. 

 

Passion spreuk:

“Wie zijn bestemming kent, vindt de weg.”