Het weer is een beetje onbestendig en we kunnen over een auto beschikken dus gaan we samen met Marco en Irana naar een paar leuke plaatsen in het binnenland. Na de aardbeving van 1693, waardoor de dorpen en stadjes in bijna heel Zuid-Oost Sicilië werden verwoest, zijn deze plaatsen weer alle drie herbouwd.

In Noto werd gebouwd met tufsteen dat in barokstijl is voorzien van veel versieringen en met zorg en creativiteit gemaakte beelden en pilaren zodat de stad een mooie sfeer heeft gekregen. De zon heeft het tufsteen in de loop der jaren goudgeel verkleurd waardoor het een warme gloed heeft.

 

Twee diepe kloven vormen de basis waarop Modica Alta, de hooggelegen stad en waartussen Modica Bassa, de lagere stad zijn gebouwd. Verschillende paleizen en een bijzonder mooi theater zijn te vinden in het lagere deel. Terwijl Gagliardi de kerk van San Giorgio voor het hogere deel van de stad heeft gebouwd.

Ragusa Ibla heeft een hele andere manier gevonden om de stad te laten herleven door kleine huizen te herbouwen die dichtbij elkaar zijn gebouwd op de rotsen. Het lijkt van veraf wel alsof ze op de klif balanceren. Ook hier komen bij de grote duomo en de grote kathedraal van San Giuseppe de bijzondere barokke zuilen en decoraties weer terug.