Er wordt nog steeds gevist vanuit deze haven, zowel de “moderne” als “traditionele” wijze. Voor de kust zijn drie grote visfarms in blauwe cirkels aangelegd, waar de vissers vroeg in de ochtend de vangst ophalen die op transport naar de visafslag wordt gebracht.

Daarvoor worden grote vierkante kunststof bakken met deksels van circa 1 kubieke meter gebruikt, die met een kraan op de vrachtwagen worden gezet.

 Het voer om de vissen de farm in te lokken en te laten groeien wordt aangevoerd in grote zakken die ook met de kraan in de visboten worden geplaatst.

De moderne vorm van vissen is hier dus duidelijk al ingevoerd. Maar ook de traditionele vissers verlaten elke dag de haven om in de namiddag weer terug te komen met hun vangst. De havenmeester is heel aardig en behulpzaam, echt een prima haven om te verblijven. Daarom blijven we nog even in deze haven liggen voordat we weer verder gaan. Waarschijnlijk gaan we morgen nog een paar dagen naar Malta en van daaruit naar onze eindbestemming voor dit jaar.

Passion spreuk:

“Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen.”