Bij het invaren van het kanaal werden wij nog verwelkomt door 2 prachtige witte reigers. Aan het eind van het kanaal kwamen we in de haven, waar ook een jachthaven was. In de baai van het stadje hadden wij in de buurt van de jachthaven geankerd. Een aantal schildpadden en springende vissen lieten zien dat zij daar ook aanwezig waren. 

Het kanaal grenst aan beide kanten aan een moerasgebied, waar vakantiehuizen op palen zijn gebouwd en waar de vogels, vissen en andere dieren nog een prachtige ruimte hebben.

De volgende ochtend gingen we even langs de kade liggen om wat proviand in te slaan. Met de fietsen waren we op pad gegaan en troffen heel verrassend een leuk centrum met gezellige straatjes aan. De proviand was binnen, tijd om fietsend de omgeving en het moerasgebied in de buurt van de haven bekijken.

’s Avonds zagen we de terrassen vol lopen, er ontstond een gezellige sfeer rondom de haven en de prachtige zonsondergang maakte het plaatje compleet. Bij het uitvaren de volgende ochtend kwamen we langs de baggeraars die bezig waren om  het kanaal bevaarbaar te houden.

Passion spreuk:

“In de ruïnes van het geweten liggen de parels van morgen.”