Over de Golf van Korinthe loopt de prachtige Rio-Antirrio brug, die de dorpen Rio en Antirrio met elkaar verbindt. Met een lengte van 2.880 meter en een breedte van 28 meter en vier rijstroken behoort de brug tot de grootste tuibruggen ter wereld.

De brug werd een week voor de opening van de Olympische Spelen in Athene 2004 in gebruik genomen en heeft oficieel de naam Charilaos Trikoupisbrug. Auto’s betalen tol om op de brug te rijden, maar er wordt ook nog steeds gebruik gemaakt van de ferries die langs de brug varen en veel voordeliger zijn. Op de afstand van een paar kilometer ligt de havenstad Patras. Uiteraard is er bij de bouw van de brug rekening gehouden met aardbevingen.

Er staan 4 pijlers onder de brug en we moesten ons 5 mijl voor de brug op kanaal 14 aanmelden bij de verkeersleiding. Omdat onze mast bijna 26 meter hoog is, aan gaven zij ons aan door de midden opening te varen met twee pijlers links en twee rechts.

We waren onder zeil en passeerden met een snelheid van 6 knopen de brug om daarna richting Missalonghi te varen. Bij de ingang van de vaargeul richting dit stadje gingen de zeilen naar beneden, want in de vaargeul waren ze bezig met het uitbaggeren van het kanaal.

Passion spreuk:

“De weg van het oog naar het hart maakt niet altijd een tussenstop bij het verstand.”