Petalas het grootste eiland van de Echinades, een groep eilanden in de buurt van de Ionische eilanden, had een aantal mooie beschutte baaien waarvan een groot gedeelte gebruikt wordt voor het exploiteren van visfarms.

Wij hadden een ongerepte baai opgezocht om te ankeren en te zwemmen en heerlijk genoten van de stilte en de mooie omgeving van het eiland Petalas. Uiteindelijk waren we met slechts 7 boten in deze hele grote baai en konden we ’s avonds weer genieten van een prachtige sterrenhemel. In deze baai kan je goed beschut liggen ook bij harde wind en het is mooi dat de natuur daar nog zo puur is. Je waant je bijna op een andere planeet.

De volgende ochtend gingen we verder en kwamen we onderweg ook weer langs een aantal visfarms, waar de gekweekte vissen vanuit kleine boten werden gevoerd en wanneer ze groot genoeg waren op transport gingen met visboten naar de visafslag. We zagen ook steeds meer visfarms bij andere eilanden onderweg dus blijkbaar is het een goede inkomstenbron voor deze vissers.

 

 

Passion spreuk:

“Elk van ons ontmoet zijn eigen waarheid op zijn eigen weg.”