Tijd voor een plekje aan de kade om weer wat water en elektriciteit te scoren. Astakos was onze volgende bestemming en betekent kreeft. De inwoners van het stadje werken in de horeca, visserij en landbouw. De wijnen uit dit gebied zijn ook populair bij zeilers, er werden winkelwagentjes vol wijn naar de boten gebracht. Het stadje is nog oorspron

Overdag was het gezellig langs de kade in de vroege ochtend zaten 5 inwoners elke dag al om 08:00 uur te ontbijten op het terrasje tegenover onze boot en later kwamen de koffieklanten. ’s Middags was het lunchtijd daarna werd het even rustig en ’s avonds kwamen de klanten voor het diner en waren alle terrassen overvol. Er werd geparadeerd langs de kade, waarbij vrijwel iedereen prachtig gekleed aan het wandelen was.

Naast de haven was een prima strandje waar we vooral ’s middags een frisse duik namen en daarna nog even gebruik maakten van de ligbedden en parasols en bij het terras wat dronken.

Ook de sfeer in de straatjes en op de pleinen was prachtig.

 

Er kwamen elke dag ook veerboten uit Itaka en Kefalonia, waardoor het ineens weer druk werd langs de kade omdat de auto’s en voetgangers vanuit de veerboten gearriveerd waren. Het was een relaxt stadje waar we prima hebben genoten van de fijne sfeer daar.

Passion spreuk:

“De hoogste vorm van controle is te weten wanneer je iets los moet laten.”