Het plan om te gaan barbecueën aan boord in een leuke baai bij het eiland Kastos verliep een beetje anders dan we hadden gedacht. Al snel vonden we een mooie plek in de zuidelijke baai van Kastos. Nadat we geankerd hadden en de lijnen aan de rotsen waren vastgemaakt lagen we daar heerlijk relaxed met een aantal boten. Genieten van de zon, heerlijk zwemmen en daarna de bbq al aangemaakt.

Er gingen wat boten weg en we lagen daar alleen met de Allegra en bemerkten dat ons anker los was gegaan. Na vier keer opnieuw te hebben geankerd zonder resultaat, besloten we om de hoek van de baai te proberen ons anker wel met succes te kunnen droppen. De Allegra lag prima dus zij bleven uiteraard liggen. Inmiddels begon het ook donkerder te worden en in het kleine baaitje lagen al 2 boten voor anker. Toen wij daar aan kwamen varen werden ze boos, want ze wilden niet dat wij met onze boot ook in de relatief kleine baai kwamen liggen. De bbq hebben we maar uit laten branden.

Aangezien het voor ons de enige mogelijkheid was om nog te kunnen ankeren hebben we het anker daar toch laten zakken. Gelukkig hield het anker direct goed in de grond en daarna hebben we de lijnen nog om de rotsen kunnen vast maken zodat we veilig in dit kleine baaitje konden blijven liggen. De mensen op de twee andere boten waren het er nog steeds niet echt mee eens, maar wij hebben het maar zo gelaten om op deze ankerplek te kunnen blijven. 

‘s Nachts begon het stevig te waaien en eerst kwam de wind uit het noorden en later blies het door uit het westen en daarna weer uit het noorden. Hanjo heeft buiten de wacht gehouden en we hebben die nacht uiteraard weinig geslapen. Wat waren we de volgende ochtend blij dat alles goed was verlopen met het anker en de lijnen en vroeg in de ochtend al weer op weg naar een nieuwe bestemming het plaatsje Kalamos.

 

Passion spreuk:

“Ken je fouten, maar behandel ze met zachtheid.”