Na onze ankerperikelen in de baai was het weer tijd voor een plekje aan een kade in een leuk stadje. Vanwege weinig wind gingen we op de motor naar Kalamos en omdat we al vroeg binnen kwamen waren er genoeg plekken langs de kade. Het zag er gezellig uit met verschillende terrassen rond de havenkom en er waren twee ‘mini markets’ en een bakker.

 

Wij hadden wel zin om ’s middags naar het strand te gaan, dat was 1 kilometer lopen vanaf de haven. De weg naar het strand liep naar boven op een paar plekken en gelukkig ook naar beneden, dat ging ons makkelijker af in de warmte. We waren verrast door het mooie kiezelstrand en een prachtige oude molen die aan het strand stond. Het water was heerlijk dus we hebben daar lang gezwommen. Bij het strand was ook een taverne met een gezellig terras en het was daar lekker koel onder het rieten dak. Daarna nog gezwommen en toen terug naar de haven.

In de haven waren een aantal flottieljes aangekomen en havenmeester George hielp de boten met aanmeren en daardoor werd de haven heel efficiënt ingedeeld. Alle boten lagen aan een anker en met 2 landvasten aan de kade. Dat was af en toe wel een uitdaging voor de bemanning van de flottieljes. Omdat de ligplaatsen ook tegenover elkaar liggen met de vaargeul ertussen gebeurde het vaak dat de ankerkettingen over elkaar lagen en bij het ophalen van de ankers kwam dan ook regelmatig de ankerketting van de (over)buurman naar boven met het anker. Met een lijn wordt de ketting dan weer gelift van het anker en daarna konden de schippers met hun boten vertrekken.

Er was een schattig katje op de haven die we verwend hebben met etensrestjes en water. Toen we weg gingen waren wij al lang weer vergeten door deze dame, ze liep de kade op om een volgend tijdelijk baasje te zoeken, gelijk heeft ze!

 

Passion spreuk:

“De beste manier om je tegen de negativiteit van anderen te beschermen, is je te omringen met een schild van positiviteit.”