Moorings en Mistral

Gelukkig hadden we het dagje varen met onze gasten goed gepland, want de dag erna kregen we weer eens te maken met de Mistral. Omdat er nogal harde windvlagen werden verwacht hebben we onze boot aan een mooring vastgelegd. Deze mooring was verbonden aan een enorm stuk beton dat zich op de zeebodem bevond.

Op verzoek van de marineiros met dubbele lijnen onder de boei door de ketting en twee dubbele lijnen aan de bovenkant van de boei lagen we uitstekend afgemeerd. We waren voorbereid op de Mistral.

In de ochtend hebben we samen met onze “opstappers” nog even genoten van het lekkere strandje aan de baai waarin we lagen. Bij het appartement waar zij deze vakantie verblijven, hoort toevallig hetzelfde strandje.

Het was erg gezellig maar in de middag moesten we toch terug aan boord, omdat er steeds meer boten kwamen aan varen om ook een veilige ligplaats te bemachtigen. Veel van deze boten waren charters, waarvan de stuurlui de manoeuvres van het aanleggen aan een mooring niet zo goed of helemaal niet onder de knie hadden. Dus was het goed dat we aan boord waren om met stootwillen en advies te voorkomen dat ze bij ons binnen zouden varen 😉

De mistral duurde twee dagen en af en toe wanneer de wind wat minder was konden we even naar het stadje Palau. De zware boodschappen hadden we met onze gasten, de dag nadat ze met ons mee waren gedaan. Zij hadden een auto dus wij konden groot inslaan. Vooral de zware dingen als frisdrank en wijn konden we nu inkopen. Dat was heel fijn.

Toen de Mistral weer was gaan liggen hebben wij de mooring verlaten en zijn rond de Maddalena eilanden gaan varen om te kijken of we een mooie baai konden vinden. Er zijn veel prachtige baaien, maar wij hebben gekozen voor de Cala di Palma op het eiland Caprera. Dit eiland is met een brug aan het eiland Maddalena verbonden. Hier hebben we 2 dagen aan een mooring gelegen en genoten van het adembenemende uitzicht op de hoge bergen in het achterland. Overal waar je naar de kant keek in de baai zal je het hoge massief verschijnen wat een mooi uitzicht was dat.

We werden wel bezocht door de Maddalena politie. Zij kwamen controleren of je wel een Permit hebt en dat hadden wij uiteraard. Dus geen problemen gehad.

Passion spreuk:

“Bestaan is een feit, leven is een kunst.”