De Eolische eilandengroep is genoemd naar de Griekse god van de wind, Aiolos. Ze liggen enkele tientallen kilometers ten noorden van onze eindbestemming voor dit jaar Sicilië.

 

Panarea

Na de bijzondere kennismaking met het eerste Eolische eiland Stromboli gingen we de volgende dag naar het kleinste eiland Panarea. Lekker een dagje voor anker liggen in Punta Torrione, een mooie baai waar we ook heerlijk hebben gezwommen.

Het eiland is een plek waar veel celebrities een huis hebben, maar in de baai waar wij lagen was het nog erg puur en rustig. En dat was wel een prettige ervaring. Het eiland heeft een afmeting van 3,4 km² en heeft 10.000 jaar geleden zijn laatste uitbarsting gehad.

 

Lipari

Van het kleinste eiland vertrokken wij naar Lipari, het grootste eiland van de archipel. We hebben gelegen in marina Eolmare en konden daar een scooter huren waarmee we een leuke rit over het eiland hebben gemaakt.

We gingen de eerste dag naar het stadje Lipari waar we het kasteel hebben bekeken, de prachtige tuin met begraafplaats en de Baroque kathedraal. Daarnaast waren er ook nog archeologische opgravingen van een tempel te zien. Er hing een mooie sfeer in de citadel waar al deze prachtige gebouwen en archeologische sites deel van uit maakten.

Naast de burcht waren een aantal restaurants met grote terrassen en het gemeentehuis en natuurlijk was er van boven af een prachtig uitzicht op de baai. Het stadje zelf had een grote winkelstraat en wat kleine pleintjes en straatjes waar de gezellige terrassen van de restaurants uitnodigden om plaats te nemen en lekker te gaan eten. Dat hebben we uiteraard ook gedaan.

Passion spreuk:

“Als je het geluk zijn gang laat gaan, hoef je er niet naar te zoeken.”