Palmarola

We hoppen van eiland naar eiland de komende dagen en kwamen rond 14:00 uur aan op Palmarola een prachtig vulkanisch eiland voor de kust van Ponza. Er lagen veel boten voor anker tegen de westkant van het eiland. Wat een prachtige kleurenschakeringen zaten er in deze wand van vulkanisch gesteente. We hebben lekker een aantal keren gezwommen en genoten van het mooie uitzicht. Toen wij kwamen lagen er rond de 20 boten en beetje bij beetje vertrokken de boten in de richting van Ponza. Wij hadden op dat moment niet veel last van deining, maar in de loop van de avond toen de wind draaide werd de plek eigenlijk minder comfortabel. De avond viel al in en we wilden toch maar blijven liggen. In donker ankeren is geen succes weten we uit ervaring.

Toen we in bed lagen merkten we dat we erg last hadden van het gerol van de deining en de golven tegen elkaar. We probeerden in te slapen maar dat was van korte duur en het was ook snikheet in onze slaaphut. Dan maar buiten slapen dan kunnen we het rollen en de wind in de gaten houden. Een mooi cadeautje bleek de prachtige sterrenhemel waaruit ik minstens 10 vallende sterren heb zien gaan en Hanjo een stuk of 5. Ontelbaar veel sterren en Jupiter waren uitstekend te zien, er waren ook gedeeltes van de Melkweg zichtbaar en de bekende sterrenbeelden als de Grote Beer, de kleine Beer, de Weegschaal, Boogschutter en Waterman hebben we kunnen vinden.

Hanjo is vroeg in de ochtend toch nog naar binnen gegaan en ik heb de zon op zien komen, ook heel speciaal om dat op deze plek mee te maken.

Passion spreuk:

“Bevaar het schip van je leven als kapitein, maar bekwaam je ook in het dek schrobben.”