Ponza

Al vroeg waren we op weg naar Ponza het eiland ernaast en onderweg daarheen  kwamen we langs de zuidkant van Palmarola waar we nog een hele mooi baai zagen die er wel wat beschutter uitzag. Daar lagen ook veel boten voor anker. Na anderhalf uur waren we in de grote baai van het eiland Ponza. Je kunt het vergelijken met een baai in het partygedeelte van het eiland Ibiza.

Overdag was het een komen en gaan van passagiersbootjes die de badgasten naar het strand in de baai brachten en natuurlijk ook de bijbootjes van de boten die voor anker lagen kwamen regelmatig langs om naar het stadje van Ponza te gaan. Dat is heel leuk, sommige straatjes in wit met blauw geschilderd zodat het leek of we in Griekenland waren. Uiteraard zijn ook veel huizen en winkels in de specifieke Italiaanse kleurrijke tinten gebouwd. Als je met een bijbootje naar het stadje wil kan je voor 5,00 euro op een aantal plekken aan de kade het bootje stallen en dat geldt voor de hele dag tot zes uur ’s avonds dan geldt het avondtarief dat het dubbele is. We hebben het wel gedaan en zijn na onze bezoek van de ochtend voor het boodschappen doen in de middag nog even een ijsje gaan eten in de beste IJssalon van Ponza (volgens onze “havenmeester”).

Omdat we afgelopen nacht weinig hadden geslapen waren we al redelijk vroeg naar bed gegaan. Om 01:00 uur werden we wakker door de disco die blijkbaar op zaterdagavond om die tijd begint. We hebben er wel om moeten lachen en ook in onze boot nog een beetje gedanst op de muziek, maar het duurde tot 06:00 uur en dat was wel jammer. Dus weer een kort nachtje maar we hebben de tijd dus geen probleem. We hadden deze nacht geen last van golven, maar wel van de geluidsgolven. Het is natuurlijk wel gaaf dat er voor de vakantiegangers zo’n topavond wordt georganiseerd.

Passion spreuk:

“Voor de slaper is wakker zijn een droom.”