Na een nacht voor anker te hebben gelegen merkten we de volgende ochtend dat de wind steeds meer ging aanwakkeren. We gingen zelfs van anker af en dit bleek later te komen doordat we te weinig ankerketting hadden gelegd. Opnieuw geankerd maar de wind nam toe en toen kwam er iemand van de jachthaven naast de baai waarin wij liggen. Hij stelde ons voor om voor 30 euro aan een ankerboei te gaan liggen. Dat was een prima oplossing dus wij namen zijn aanbod graag aan en betaalden hem die 30 euro. Nadat wij als eerste boot een mooring namen volgenden zeker een stuk of acht boten uit de baai ons voorbeeld. Zij hadden bij ons gezien dat we veel rustiger aan de mooring lagen. Er kwam een korte bui over en daarna was het weer rustig in de baai.

We hebben boodschappen gedaan en zijn ’s middags met onze camera’s op pad gegaan om de Citadel en de historische stad te gaan bekijken. Het was een hele klim om boven te komen maar het uitzicht daar was fenomenaal. We konden zelfs het vaste land van Italië zien. Vanaf de Citadel hadden we zicht op de zee en de stad.

Toen we uit de burcht naar beneden liepen zagen we dat we in de buurt van het voormalig huis van Napoleon waren. Dat wilden we wel even bekijken en het was een prachtige villa waarin ook meubels, schilderijen en zelfs het veldbed van Napoleon en de kleding van zijn partner te zien waren. De tuin was leuk aangelegd en vanuit het huis hadden we vanaf de bovenverdieping een uitstekend zeezicht.

Napeleon heeft van 1814 tot 1815 gebruik gemaakt van deze Residence, maar had ook nog andere huizen op Elba waarin hij verbleef. We liepen naar beneden door hele leuke straatjes en kwamen uiteindelijk weer in de jachthaven terecht.

Passion spreuk:

“Laat je gevoel spreken. Dan vormen de woorden de juiste zinnen.”