Skopelos met veerdiensten

In de stad Skopelos zijn veel tavernes, maar ook kleurrijke winkels op allerlei gebied. Je kunt er wandelen in gezellige parkjes met prachtige uitzichten op de zee. Daarna gingen we nog naar andere delen van de stad waar we in de kleine straten het Griekse leven een beetje konden meebeleven. Het was opvallend hoeveel huizen waren gedecoreerd met mooie bloembakken en prachtige struiken. De Grieken maken het wel gezellig rondom hun huis.

 

We hebben die avond heerlijk gegeten bij een restaurant waar het eten niet alleen lekker smaakte, maar ook heel mooi werd opgemaakt. Zij konden van ‘gewone’ gerechten als moussaka een mooie en smakelijke maaltijd maken. We hebben er heerlijk van genoten dat kom je over het algemeen niet vaak in Griekenland tegen. Meestal wordt er gekookt zoals het al generaties lang volgens de familierecepten wordt gemaakt. Maar het blijkt dat de jonge Grieken die een restaurant hebben daar ook verandering in willen brengen.

 

 

Skiathos stad met veerdiensten en vliegveld

 

Omdat Denise de volgende dag weer terug naar Nederland ging vliegen besloten we een dag van tevoren naar Skiathos te varen. Het eiland heeft een luchthaven en meerdere veerdiensten met verschillende bestemmingen. Denise had een ticket voor een Griekse luchtvaartmaatschappij vanaf Skiathos naar Athene. Toen wij de havenkom binnen kwamen varen zagen we al dat de startbaan op dat moment niet in gebruik was.

Ook Skiathos is een mooi Grieks stadje waar veel toeristen met de veerboot of per vliegtuig aan komen. Het is een prachtig gezicht als je binnen komt varen en de witte huisjes met rode daken tegen de berg aan ziet liggen. Er zijn veel trappen en straatjes naar boven en beneden geplaveid met de bekende kasseien zoals we dat veel in Griekenland tegen komen. Dat is uiteraard logisch want de stenen van de bergen worden voor velerlei toepassingen gebruikt.

’s Avonds zie je de Grieken bij de waterkant met de hele familie nog even wandelen of in een van de parken met prachtige terrassen en ook verre uitzichten op zee van de zonsondergang te genieten. De volgende ochtend vertrok Denise met de taxi vanaf de kade waar wij lagen met de boot naar de luchthaven. Bijna 10 minuten later stuurde zij een appje dat ze in bijna 10 minuten vanaf de boot tot de gate al binnen was. Dat is het voordeel van een kleine luchthaven naast de baai.