Na deze leuke haven was het weer tijd voor een nieuwe ontdekking Kyra Parnagia een prachtige baai waar je uitstekend kunt ankeren en heel beschut kunt liggen. Over dit eiland wordt het verhaal verteld dat daar een herder woont een met een grote groep geiten.  We hebben er lekker gezwommen en zijn ook naar de kant geweest om te kijken wat er allemaal te zien was. Er stond een klein huisje aan het water waar we ook even hebben gekeken, maar dat het bleek niet bewoond te zijn.

Verder waren er wat overblijfselen van een wat groter huis dat daar heeft gestaan. Daar vonden we tussen alle stenen en aarde ook een kaak van een geit deze was nog in goede staat. Wij hebben de kaak en nog een aantal andere overblijfselen van geiten bekeken en ze laten liggen. Uiteindelijk lagen wij met 5 boten in deze gigantische baai. Ineens kwamen bovenaan de berg een paar geitjes die zich even lieten zien en daarna weer snel terug gingen naar de kudde aan de andere kant van de hoge berg. Even tijd om wat drone opnames te kunnen maken en dat is ook goed gelukt.

 

In de namiddag kwamen twee vissersboten van een vader en zijn zoon de baai binnen en meerden aan bij het kleine huisje. Ze hadden hun vangst al weg gebracht en hebben samen gegeten en na een paar uur slaap vertrokken ze weer om te gaan vissen. Wij zijn de volgende ochtend tegelijk met een andere boot uit de baai vertrokken op weg naar onze volgende bestemming.