Rits, een van onze buren in de haven is bekend met veel mooie plekken in deze regio. Hij had ons al een keer verteld dat hij al een aantal keren heeft gelopen in de Acheron rivier en bood ons aan om met hem mee te gaan naar deze uitzonderlijke rivier in een prachtig natuurgebied. Dat vonden we een heel leuk idee en samen met Maarten, ook een buurman van de haven, gingen we ’s ochtends met hem op pad.

Het was zo’n 60 kilometer rijden naar een van de waad plaatsen waar je de ondiepe rivier kon betreden. Voordat we dat deden trokken we stevige waterschoenen en zwemkleding aan. Een waterdichte tas is tijdens het lopen heel handig om telefoons en camera’s in mee te nemen.

Toen we in de rivier stonden was het wel even wennen aan de temperatuur van het water. Op sommige plekken werd het water nog kouder en op andere plekken weer wat warmer. Het water was glashelder en op enkele stukken kwamen we ook vissen tegen. Aan het lopen en klimmen op de hele kleine steentjes en de grote rotsen moet je even wennen, maar het was beslist de moeite waard. Als je naar boven keek zag je de spectaculaire rotswanden naast de rivier met daarop bomen, struiken en diverse plantjes. Uit sommige rotsen stromen dan weer kleine riviertjes in de grote rivier waardoor je ook weer het verschil in temperatuur voelt.

Er waren ook stukken waar de rivier sneller loopt dan is het ook aan te raden om te gaan zwemmen, maar wel rekening te houden met de rotsen die je onder de waterspiegel tegen kan komen. Wij hebben 4 kilometer van deze bijzondere rivier mogen genieten, die uit de bergen van Souli Epirus naar het Ammoudia strand in de Ionische zee loopt.

Passion spreuk:

“Hoe groter de kloof, des te mooier de brug die je ertussen kunt bouwen.”