En toen vonden we het ook weer tijd om Ajaccio te gaan verlaten en naar de volgende bestemming te gaan. We hadden het plan om naar Calvi te gaan, hebben meteen zeil gezet en konden met een mooie snelheid richting onze bestemming varen. We genoten van het bijzondere uitzicht en de kleur van de bergen was hier rood, een heel ander gezicht dan de grijze granieten bergen die we normaal gesproken op Corsica hadden gezien.

Terwijl we de prachtige rotsen aan het bewonderen waren kwamen er golfen en ineens was er windkracht zes, zeven. Dat was raar we dachten eerst dat het door de kaap kwam maar dat bleek niet zo te zijn en aangezien het een vervelende, hobbelige zee werd zijn we omgekeerd en de cala met de mooie rode rotsen ingevaren. We hebben bij Girolata een tijdje voor anker gelegen, maar toen was de wind gedraaid en kwamen de golfen ook daar binnenrollen. een tijdje later leek het erop dat de golfen buiten wat minder werden en zijn we de baai uitgevaren en verder op weg naar Calvi met de wind op de kop gevaren.

We zagen de Citadel van Calvi al van verre en besloten om daar in de baai te ankeren. Het was 14 juli de Nationale feestdag voor de Fransen en wij zijn er van uit gegaan dat het vuurwerk vanaf de Citadel werd afgestoken en dat bleek ook zo te zijn. We lagen er recht voor en ze hadden er een mooi kleurrijk spektakel van gemaakt.

Calvi

‘s Ochtends werden we verrast door de Mooring Services. We waren eerst wat voorzichtig omdat we hadden gehoord dat er gasten waren die de boten aan de moorings probeerden op te lichten. Wij lagen voor anker, maar hielden er toch rekening mee dat het niet helemaal klopte. Toen bleek dat dit een echte “thuisbezorg dienst” was maar dan voor de boot. Ze hadden een assortiment broodjes en broden, maar we konden ook sushi, hamburgers en pizza voor later op de dag bestellen. We kochten 2 croissants voor 2 euro per stuk van deze drijvende bakkerij en hebben ze met smaak tijdens ons ontbijt opgegeten.  Even later zijn we met onze bijboot naar de haven gevaren om de Citadel te beklimmen. Binnen de muren was de oorspronkelijke nederzetting goed bewaard gebleven en in de oude straten heerste een mooie sfeer van rust en stilte. We bekeken twee kerken, waarvan een met mooie muurschilderingen, liepen door de smalle straatjes en genoten van de prachtige vergezichten vanaf het hoogste punt van de Citadel. Daarna hebben we nog wat door het stadje gewandeld en zijn we weer naar de boot gegaan. We besloten om niet te blijven liggen maar door te varen naar onze volgende bestemming Saint Florent.

Passion spreuk:

“Kansen zijn vaak dingen die je niet de eerste keer hebt opgemerkt.”