Vorig jaar hebben we ons laten verrassen door prachtige kustlandschappen via de Ria’s aan de Spaanse Westkust. En zeker niet te vergeten de Portugese kust inclusief de Algarve, langs de bijzondere rots van Gibraltar en uiteindelijk bij de Spaanse oostkust zijn we met een uitstapje via de Balearen naar Valencia gevaren. Het was voor ons een onvergetelijke ervaring en we zijn blij dat we ervoor hebben gekozen om voor de winter 2017/2018 onze boot te laten overwinteren in Valencia. Niet alleen vanwege de mooie stad, maar ook omdat we in maart nog samen met Bianca en Harry konden meegenieten van het Valenciaanse ‘Las Fallas’ festijn.

 

Costa del Corallo

Over het aanbrengen van de boot naar Sardinië heeft Hanjo al verslag gedaan. Ik ben inmiddels weer in het plaatsje Fertilia aan boord gekomen. We liggen hier in een mooie baai met aan de overkant Alghero, een van de mooiste steden van Sardinië. Gelegen op een klein schiereiland met aan de kustzijde van het stadje een hooggelegen promenade die je langs de torens en de kanonnen leidt. Het stadje heeft een aantal leuke winkelstraten waar de toeristen zich veelal vergapen aan de producten die hier worden gemaakt met parelmoer en koraal. Veel sieraden, maar ook accessoires als tasjes en zelfs kunstwerken.  Ze noemen de kust hier ook wel ‘Costa del Corallo’. Invoeren van het koraal is in Nederland eigenlijk verboden, maar menig toerist zal zich hiervan weinig aantrekken en het overwegend rode koraal mee naar huis nemen. Hier wordt aanbevolen om het koraal alleen in het Museo del Corallo te bekijken. Dan ben je in ieder geval op de hoogte van de geschiedenis van de koraalvisserij op Sardinië. En je wordt dan misschien ook bewust dat het koraal in feite tot de zee behoort en niet in een kettinkje om je hals. Er wordt gezegd dat het koraal nu feitelijk uit Azië komt, maar dan wordt de hoeveelheid koraal daar steeds minder dus is het wat mij betreft sowieso beter om geen koraal te kopen. Je ziet aan de promenade veel toeristen restaurantjes, maar wanneer je de smalle zijstraten in loopt vind je de bijzondere restaurantjes waar ook de locals hun maaltijd gebruiken. Echt aan te raden om daar te gaan eten en je te laten verrassen door de creativiteit en passie waarmee de gerechten worden bereid. De auto is weer ingeleverd en we zijn voorlopig op onze fietsen aangewezen en dat is prima.

In de winterperiode heb ik veel spreuken verzameld en zal ze onder elk blog als “Passion spreuk” met jullie delen. De eerste is:

“Op reis zie je dat het leven toch anders bedoeld was.”