Even naar Rome

Onze haven was ongeveer drie kwartier van Rome dus gingen wij de derde dag naar Rome. Even weer de sfeer van Rome proeven. We hadden hiervoor de zondag uitgekozen en reden met de auto tot vlakbij het Colosseum. Daar hadden we al snel een parkeerplaats en wij waren verrast dat parkeren op zondag in Rome gratis is. Dat was mooi meegenomen.

We waren al een paar keer in deze mooie stad geweest maar het is toch altijd weer fascinerend hoe mooi alle gebouwen in de stad worden onderhouden. Ook in het gebied rond het Colosseum is nu opnieuw een heel restauratieproject gaande. Niet alleen de overblijfselen uit de Romeinse tijd en daarvoor worden goed bewaard, ook de gebouwen eromheen worden met zorg gerestaureerd.

Toen we aankwamen was het al aardig druk, maar in de tijd dat wij er waren werd het steeds drukker dus wij hebben ons bezoek na een kleine 3 uur afgeblazen omdat het zo vreselijk heet en druk was dat we besloten om naar een meer in de buurt van Rome te rijden om daar te gaan lunchen.

 

We hebben ook een glimp van de Paus mogen zien.

 

Verkoeling bij het kratermeer

We gingen door het binnenland richting het meer van Bracciano en zagen het stadje met een gigantisch kasteel op de top van de heuvel liggen. We konden het kasteel niet bezoeken maar wat we ervan gezien hebben is dat het nog in prachtige staat verkeert. Dus op naar het meer dat je vanuit de parkeerplaats bij het kasteel al zag liggen.

Daar aangekomen hebben we heerlijk gegeten op een terras dat boven het water van het meer was gebouwd. Bracciano is een leuk badplaatsje aan het gelijknamige kratermeer van 57 km oppervlakte en een maximale diepte van 165 meter.

Het water van het meer wordt via een aquaduct afgevoerd richting Rome waar onder andere de tuinen van het Vaticaan ermee wordt besproeid. Het meer van Bracciano wordt gevuld door water uit de omringende bergen en bronnen. Gemotoriseerde boten mogen er niet varen, uitgezonderd de politie. Hierdoor is het meer zo schoon gebleven in vergelijking met andere meren.

 

Passion spreuk:

“De glimlach is de universele taal van alle gelukkigen.”