Porto di Roma relaxte marina

Nog dichter bij Rome ligt onze volgende haven Porto di Roma. Een haven in de monding van de Tiber, we liggen op een leuke plek en op het zoete water, wel weer even wennen. Bij de Marina hoort een prachtig zwembad waar we een middag heerlijk hebben gezwommen. Dat was prima.

Verder is er in de buurt van de marina een klein vrij uitgestrekt dorp. We hebben de omgeving per fiets verkend, maar het is een riskante activiteit omdat de automobilisten geen fietsers zijn gewend. En er zijn geen fietspaden. We hebben er één gezien, maar die bleek maar 200 meter lang te zijn.

Onze Duitse buren Ulli en Maria hadden ons restaurant “Lady Rose” in de woonwijk naast de haven aanbevolen In de middag waren we er even langs gereden om te vragen of we voor de avond konden reserveren, maar dat was niet nodig werd ons verzekerd. Wij waren er die avond om 20:00 uur en toen waren er drie tafels bezet. Wij bestelden iets te drinken en bekeken de kaart. Ze hebben daar behalve pizza’s ook verschillende 3 gangen menu’s rond de 20,00 euro met voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht. De buren hadden daar heerlijk gegeten en uiteraard hebben we ook voor een menu gekozen. Ondertussen waren er minstens vijf grote groepen families binnen gekomen voor het eten. En eigenlijk ging dat de hele tijd maar door en binnen een uur was er geen tafel op het terras vrij en vrijwel alle tafels binnen waren ook bezet. Gezellig druk dus en het waren allemaal locals die daar met de familie kwamen eten. Tafels waren keurig gedekt met tafellinnen en het personeel had het helemaal onder controle. We bestelden witte wijn voor 5,00 en dachten dat dit de prijs per glas was, maar het bleek per fles te zijn. Ongelofelijk! Voor de kinderen hadden ze op de binnenplaats een aantal speeltoestellen staan, dus die konden zich uitstekend vermaken met elkaar. We hebben er echt genoten van het eten, maar vooral ook van de gezellige sfeer daar met al die Italiaanse families. Restaurant Lady Rose is een echte aanrader!

 

Anzio

Het was weer tijd om verder te gaan richting Napels, omdat de kinderen daar volgende week aan boord komen. Er was weinig wind, maar toch konden we het zeil hijsen en hebben we de hele trip naar Anzio kunnen zeilen. We hadden van andere zeilers gehoord dat je daar aan de kade gratis kon liggen, maar we hadden ons aangemeld en toen wij wilden aanmeren riep de havenmeester ons aan om te laten weten dat we voor 100 euro daar mochten liggen. We hebben gekeken in de Navily app hoe deze ligplaatsen werden beoordeeld en dat was heel negatief. De faciliteiten als toilet en douche waren er niet en er waren zeilers die zelfs hadden gemeld dat er dode ratten naast hun boot waren gesignaleerd. Ankeren was onze oplossing dus hebben we in de vrij ondiepe baai een ankerplek opgezocht en daar de nacht doorgebracht.

 

Passion spreuk:

“Genoeg is meer dan veel.”