Van een grote stad naar een kleine plaats is toch weer heel leuk. We hadden een mooi plekje aan de kade in dit kleine stadje. Tegenover ons waren drie Tavernes waarvan er twee wat drukker bezocht waren dan de andere die er minder gezellig uit zag. Overdag is er weinig te beleven in het kleine plaatsje. De belangrijkste activiteiten van de dag zijn de tijden dat de veerboten aan komen. Soms komen er twee tegelijk en de andere dag was het maar een.

 

 

 

 

 

De eerste dag dat wij er lagen was de dag van het jaar voor de inwoners. Voorafgaand aan de binnenkomst van de boten hadden wij al zeker 10 grote reisbussen langs zien komen die achterin Ahilio op een grote parkeerplaats geparkeerd werden. Een half uur later kwamen de feestgangers met de boot aan. Allemaal in feestelijke stemmingen heel feestelijk gekleed, gezellig maar toch wel raar als er ineens ruim 500 mensen langs je boot lopen. En dat in deze Corona tijd dat was wel vervelend. Maar ja we hopen dan maar dat we op voldoende afstand waren in de kuip van onze boot.

De tweede dag was het een stuk rustiger, slechts één veerboot met gezinnen kwamen aan. Vroeg in de ochtend wilde Hanjo even kijken hoe het met onze boegschroef was want hij had het idee dat het niet goed functioneerde. Dus met duikbril en snorkel het water in en gekeken en gelukkig was er met de boegschroef zelf niets aan de hand. Daarna ging hij verder met inspectie van de accu’s van de boegschroef.

Gelukkig was het niet nodig dat hij hiervoor weer het water in moest want het wemelde van de bruine jelly fish kwallen. Zo erg dat zelfs de passagiers die vanuit de veerboot langs de kade liepen ook verrast waren door de “bruine hamburger” kwallen en maakten daar weer foto’s van.  De speurtocht van Hanjo heeft opgeleverd dat de accu’s van de boegschroef op zijn. We moeten dus binnenkort de accu’s ergens laten bezorgen. Waar dat moeten we nog even bepalen op de volgende bestemming.

Voor het dorp Ahilio zelf levert deze aanlegplaats van de veer- en partyboten niet veel op. De mensen lopen direct vanaf de boot naar de bussen en komen dan niet of vrijwel niet langs de winkeltjes die broodjes, fruit, ijsjes, en snoep verkopen.

 

 

 

 

Ze moeten weer op tijd in de bus zitten om hun reis voort te zetten maar voor de winkels daar levert dit maar heel weinig op. Wel sneu voor de horeca en de winkels zij hebben al veel omzet gemist door Corona en als de timing iets zou worden aangepast zouden deze mensen daar ook van kunnen profiteren.