Het Griekse wonder is geschied na succesvolle toepassing van het paard van Troje!

Al ruim een maand nadat wij ons officieel hebben geregistreerd bij de Griekse overheid (KEP) met een AMKA nummer waarmee we “eenvoudig” ons tweede vaccin tegen Covid konden krijgen, was na vele, vele tevergeefse pogingen om een afspraak te maken ons de moed in de schoenen gezakt.

Nadat we op het eiland Skyros weer tegen het zoveelste KEP (administratiekantoor voor soort Sofi nummer) probleem aanliepen dat onze registratie na vier weken nog steeds niet actief was (wat ongeveer twee weken zou duren), heeft de KEP mevrouw uiteindelijk wel voor ons voor de dag erop een afspraak op het Medical center kunnen regelen. Morgenochtend met alle papieren naar het Medical center en het wordt allemaal geregeld…

De volgende dag daar aangekomen was het toch weer niet mogelijk om te vaccineren om wat voor onduidelijke reden dan ook. Wel heeft een medewerkster daar uitgebreid gebeld met het ziekenhuis in Karistos (ruim 100 km verderop) met de assistent van de directeur daar en ons de naam en telefoonnummer van de directeur meegegeven dat we zelf de volgende dag konden bellen.

 

Wij gebeld, Mr. Kalapodas, de directeur was vrij, maar een welwillende assistente hielp ons. Alleen nog even een ander nummer bellen en dan zou het goed komen. Maar ook daar liepen we weer vast in de formele regelbrei en uiteindelijk weer van kastje naar de muur.

Ze hadden het vaccin, maar we moesten eerst naar de KEP in Karistos voor een afspraak. Vanmorgen direct naar de KEP gegaan, eerst was het computersysteem down. 1,5 uur later teruggekomen en inderdaad het kon…. dus niet. Onze Amka’s waren nog steeds niet vrijgegeven nog dus geen afspraak, volgende week maar weer eens terugkomen.

We waren de ambtelijke systemen die net zo snel draaien als de Griekse klassieke windmolens inmiddels meer dan spuugzat.

 

We moesten een list verzinnen want zo zou het nooit gaan werken.

We zijn gelijk als het paard van Troje naar het ziekenhuis gegaan en heb ik direct een gesprek met Mr. Kalapodas, de directeur aangevraagd. En gelukkig dat werkte, directeur was er niet vandaag (dat wist ik al) maar het zette wel alles in beweging en we hebben uiteindelijk allebei een shot Astra Zenica gehad.

Nu nog even afwachten of het lukt met het vaccinatiebewijs, want dat zal ook wel niet werken. Voor de zekerheid maar foto’s genomen van de prik en van het batch nummer van het vaccin……

Onze Oddyssey kent eindelijk een goed einde, we hebben de bescherming in ons lijf. Nu alleen nog even het papieren of het digitale bewijs…

 

Nu ff paar dagen rust in Karistos…..