In de baai van Volos hebben we niet alleen kleine plaatsen maar ook de stad zelf bezocht. Als je binnenkomt in het havengebied is de eerste en enige aanlegplaats die wij zagen een opvallend lange pier en een kade die voor 50% nog lege ligplaatsen leek te hebben.  Er werd gewerkt op de pier en een gedeelte ervan is speciaal voor charter boten met water en elektriciteit en keurige mooring lijnen en het tweede deel is voor andere boten zonder water, elektriciteit of mooring lijnen zodat er in ieder geval niets aan gedaan is om ook passanten te ontvangen in deze stad.  Oh ja, als je op zo’n gereserveerde charterplek of andere plek  gaat liggen dan komt de Port Police je trakteren op op een boete van € 500,- ook leuk in verhouding……

 

 

Daarachter zijn nog een drietal havens voor andere charter boten en een aparte haven voor het laden en lossen van grote vrachtschepen. Ook de veerboten hadden tegenover onze pier een aparte pier voor het in- en uitstappen van de passagiers die van en naar de vele eilanden in de buurt van Volos gebracht werden.

De stad Volos had een leuk centrum met veel bekende winkelketens voor kleding, maar ook hele bijzondere winkels met mooie producten en gezellige terrassen. Wij hebben daar 3 dagen gelegen omdat de Meltemi in de buurt was. Wij vonden het dan beter om veilig aan de kade te liggen met 13 fenders.  We kregen van een buurman die voor anker lag en geen fenders nodig had nog een paar te leen.

Daar waren we blij mee want in de nacht kwam de Meltemi met 30 knopen over de zijkant van de boot. Gelukkig zijn wij er zonder schade doorheen gekomen. De volgende ochtend hebben we ze teruggebracht naar de buurman met een flesje rode wijn als dank voor het gebruik van zijn grote fenders. Met het restant wind van de afgelopen nacht vol op de zijkant van de boot moesten wij van lagerwal losvaren. De grote roestige afmeer ringen die zo’n 15 cm uit de steiger steken keken de boot aanlokkelijk aan om eens even flinke schade toe te brengen aan de romp. Met enige pijn en moeite en een hoop stuurmanskunst zijn we toch ondanks een kapotte boegschroef zonder enige schade losgekomen van de kade…Daarna zijn wij vertrokken naar een nieuwe bestemming daarover meer in de volgende blog.