We kunnen Marokko vanuit Gibraltar zien liggen en wij waren toch wel benieuwd naar dit bijzondere land. Omdat we hier een prima ligplaats in de haven hebben zijn we niet met onze eigen boot maar met de Fast Ferry, die een complete culturele tour van 1 dag aanbiedt, naar de overkant gegaan. Onze buren van de Hedda 3 gingen gezellig met ons mee. Het was allemaal prima geregeld, we zijn met de taxi naar Tarifa gegaan en vandaar werden we opgehaald door een bus van de Ferry maatschappij naar de boot en in Tanger werden we rondgeleid door een gids speciaal voor onze groep. We maakten een rondreis met de bus langs de stad waar we zowel de moderne als de oude stad te zien kregen. We zijn naar kaap Spartel geweest waar de Atlantische Oceaan in de Middellandse Zee over gaat, brachten een bezoek aan de grotten van Hercules.

Een ritje op de Kamelen, het Paleis van de Sultan en een weverij van onder andere Sjaals, Spreien en Foulards. Leuk om te zien hoe deze stoffen werden gemaakt.

Tussendoor nog een lunch in een typisch Marokkaans restaurant en een wandeling door de Kasbah, Medina en de Souk. We kregen in zes uur een mooie indruk van de stad Tanger. Minpunt aan dit bezoek waren de straatverkopers, we begrijpen dat ze graag hun geld willen verdienen aan de toeristen, maar ze waren echt zo opdringerig dat het niet meer leuk was om ook maar iets in Tanger te kopen. Eigenlijk bereiken ze het tegenovergestelde met hun gedrag. Maar ondanks dat hebben wij er toch van genoten om op deze wijze in vogelvlucht kennis te maken met de Marokkaanse cultuur.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA