Kimolos

Het kleine vulkanische eiland Kimolos ligt tussen Milos en Sifnos in de Egeïsche Zee en behoort bij de Zuid Westen Cycladen groep. Het is een prachtig eiland en heeft ongeveer 780 inwoners. Vanuit de haven Psathi naar Chorio, dat dorp betekent, is het mogelijk om meerdere keren per dag met een busverbinding naar Chorio te gaan. Hier wonen de meeste inwoners en zijn de meeste kamers waar toeristen kunnen verblijven.

DCIM100MEDIADJI_0085.JPG

 

In de haven zijn niet alleen de vissers te vinden, maar ook een een keer per dag komt de hele grote en wat kleinere veerboten in de haven aan. Zij brengen de toeristen en de lokale bevolking van en naar Kimolos daarbij zijn ook de vrachtwagens, waardoor de winkels in de dorpen hun voorraden weer kunnen aanvullen.

Er zijn in Chorio diverse traditionele tavernes en restaurantjes waar het gezellig vertoeven is. Een bezoek aan het Archeologisch Museum, het Folklore Museum, Scheepvaart Museum en het kasteel is zeker de moeite waard en een aantal prachtige kerken nog uit de 16e en 17e eeuw zijn ook open voor bezichtiging. Op dit eiland is het toerisme wat minder dan op de andere Cyclade eilanden en het heeft prachtige kleine en grotere zandstranden: Enniad, Alykh, Bonatsa, Kalamitsi en Amoni die aan de zuidkant van het eiland liggen. Vanwege de Meltemi hebben wij er 4 dagen doorgebracht en Het is een eiland waar je nog een bijzonder fijne en relaxte vakantie kunt beleven, als je van rust houdt…