Na een vierdaagse stop op Kinolos gingen we de volgende dag samen met Irana en Marco onderweg naar Folégandros een eiland dat bekend staat om de kale droge rotsen en behoort tot de kleinste bewoonde eilanden van de Cycladen. De steile rotsen zijn op veel plekken voorzien van lage muurtjes waardoor het vanaf het vanaf het water uit ziet als terrassen.

 

 

 

Ook schilders en fotografen hebben Folégandros ontdekt en er zijn door hen veel mooie plekken op het eiland vastgelegd. Dat zie je terug in de winkels van het mooie Chóra op dit eiland. Dit is ook de moeite waard om te bekijken. Het Griekse dorpsleven speelt zich af rond vier pleinen met winkeltjes, gezellige tavernas en cafés.

De wandeling naar het prachtige kerkje bovenop de berg zorgt voor adembenemende uitzichten. Het is open van 18:00 tot 20:00 en de priester heet iedereen welkom en beantwoordt de vragen van de bezoekers. Je kunt merken dat hij erg trots is om op dit eiland te wonen. Na het bezoek van de kerk gaan de meeste mensen een plekje zoeken om de zonsondergang op Folégrandros mee te maken. Het bekijken van de zonsondergang is hier in Griekenland op elk eiland iets wat je beslist niet mag missen.

Wij hebben hier niet op gewacht en hebben een gezellig terras opgezocht waar we lekker hebben gegeten. Na afloop gingen we naar de pick-up plek van het busje dat ons weer naar de haven Karavostásis zou brengen. Toen wij zaten te wachten kwam daar ook een mevrouw aan lopen die naar ons keek. Even later kwam ze weer terug en zij nodigde ons uit om met haar in de auto naar de haven te gaan. Wij waren verrast en maakten gebruik van haar uitnodiging en binnen een kwartier waren we weer terug in de haven. Wij probeerden haar het geld, dat we voor de bus hadden moeten uitgeven te geven, maar daar was geen sprake van. Dus hebben we haar allemaal hartelijk bedankt! Hoe lief is dat om 4 onbekende Nederlanders gratis een lift te geven, dat kom je niet vaak tegen!

DCIM100MEDIADJI_0100.JPG

DCIM100MEDIADJI_0107.JPG

 

“Het geheim van geduld is: iets anders te doen terwijl je aan het wachten bent.”