We waren onderweg naar het eiland Ios en zagen naast ons op 15 mijl afstand het eiland Santorini liggen. Het was voor ons nog altijd een wens geweest om er naar toe te gaan en nu lagen we er op zo’n korte afstand naast. Dus wij riepen Marco en Irana via de marifoon op om te vertellen dat we eigenlijk heel graag, nu we zo dichtbij waren, naar Santorini wilden varen. Zij hadden Santorini al in hun backpack tijd bezocht en een week daar alles van Santorini hebben mee kunnen maken. Zij wilden liever naar Ios doorvaren, dus verlegden wij onze koers richting Santorini.

 

Met onze eigen boot is het niet mogelijk om naar Santorini stad te varen want je kan nergens zomaar liggen. Hanjo had een mogelijkheid gevonden om een mooring voor € 50,00 te boeken bij Captain Jon in een prachtige baai tegenover de stad van Santorini. We kwamen daar in de baai aan en hebben afgesproken met de mensen van Captain Jon dat we met de dinghy naar hun restaurant zouden komen. Wij zijn daar naar toe gevaren en hebben het bootje afgemeerd. Daarna zijn we met de veerboot voor € 2,00 voor 2 personen naar Santorini stad gevaren.

Daar aangekomen hebben we de Karavolades Stairs van 600 treden naar boven beklommen. Onderweg kwamen we veel toeristen tegen en ook een twintigtal ezels en kleine paardjes, die mensen die slecht konden lopen op hun rug naar boven brachten. Op sommige plekken was de trap glibberig en rook het naar de ezel- en paarden uitwerpselen. Maar toen we boven waren was het uitzicht weer zo prachtig dat je de klim alweer bijna vergeten was.

 

We gingen op zoek naar een café om even bij te komen van het klimmen en onze dorst te lessen. Het was daar heerlijk we hadden uitzicht op drie prachtige typisch Griekse molentjes. We wisten dat heel veel mensen in de namiddag kwamen en besloten om op het terras van deze taverne iets te eten. De baas van de taverne heeft een tafel voor ons gereserveerd.

Daarna zijn we nog korte tijd door de straatjes gelopen, maar dat was al snel bijna niet meer mogelijk. Alle mensen zaten al op de trappen en in de straatjes met uitkijk, te wachten op de zonsondergang rond half negen. Ook in de baai was het toen al druk met allerlei bootjes met daarop veel mensen die de zonsondergang graag vanaf het water wilden zien. Wij gingen naar de taverne en hebben daar lekker gegeten.

Even na de zonsondergang hebben we snel de trap naar beneden opgezocht en zijn de 600 treden weer naar beneden gelopen. Daarna  ons gemeld bij de Taxiboot van Captain Jon een kwartiertje later kwam hij ons voor € 60,00 weer ophalen en heeft ons naar onze dinghy gebracht. Wij kijken terug op een geweldig leuke dag op Santorini. Een echte aanrader!

 

“Geluk is geen pilletje dat je slikt. Geluk haal je uit het waarderen van wat er is, genieten van wat je doet en trots zijn op wie je bent.”