Het was weer even zoeken om een leuke locatie in deze regio te vinden, maar Hanjo had een aanbeveling gelezen over een stevige mooring waaraan we met 3 boten konden afmeren. Even bellen naar de eigenaar George en we waren welkom om de volgende dag daar van de super stevige mooring gebruik te kunnen maken.

DCIM100MEDIADJI_0059.JPG

DCIM100MEDIADJI_0060.JPG

Na een mooie zeiltocht kwamen we in de Agios Johannis baai aan de overkant van Vrachati terecht. Het was even zoeken waar we uiteindelijk naar binnen moesten varen, maar rustig aan konden we uiteindelijk de prachtige baai vinden. Het lijkt alsof je in een hele smalle baai binnenkomt, maar zodra we echt voor de ingang lagen zagen wij dat het een prima baai was waar we zeker met drie boten tegelijk aan één mooring konden liggen. De Allegra, De Hedda3 en de Passion. George, de eigenaar vertelde dat in de winter maar liefst 3 grote stalen boten aan deze mooring blijven liggen. Dus drie zeilboten aan de mooring zou zeker lukken en dat was ook inderdaad zo. De baai was prachtig met aan de kant een taverna waar de vrouw van George heerlijke Griekse gerechten klaar maakt die wij beide dagen met genoegen hebben verorberd.

 

Verder zijn er in het dorpje nog wat huizen van de 5 inwoners en een klein kerkje waar de Priester (Pope) van het plaatsje ook naast woont. We hebben de Pope gezien omdat wij aan de mooring naast de heuvel lagen. Op deze plek lopen wat rotsblokken het water in. Wij zagen de priester van bovenaan de heuvel naar het uiterste puntje naar beneden lopen. Hij had zijn gewaad aan en kwam even kijken of hij in zijn kreeftenkorf nog kreeften kon vinden. Dat bleek niet zo te zijn. Daarna ging hij met gewaad en al een stuk zwemmen en uiteindelijk drijfnat weer de heuvel op. Na twee dagen aan de mooring was het weer tijd om verder te gaan.

De volgende baai was Agios Isodoros. Opnieuw een ankerbaai waar je eerst langs een grote rots moet varen om daarachter weer een baai te vinden. We merken dat de vakantie van de Grieken dit weekend is begonnen. Het was overdag wel druk op het strand langs de baai maar het is zeker ook een prima plekje om een keer te blijven overnachten.

 

“Het leven bestaat voor 10% uit dingen die gebeuren en voor 90% uit hoe jij daarop reageert.”